2014-08-20 16:48:00• hírek • Szatmár.ro

Szeptember 19-21-én tartják az Utcazene Fesztivált

Különböző zenei stílusok, változatos fellépők és 1000 eurós fődíj a közönség kedvenc utcazenész bandájának.

"Az Utcazene Fesztivál keretében megtöltjük a város köztereit, utcáit élőzenével a történelmi központtól a lakónegyedekig! Mini-színpadokat és zenészeket telepítünk a történelmi központba és először a hazai rendezvények történetében, a minőségi zenét eljuttatjuk különleges helyszínekre is: lakónegyedekbe, olyan parkokba és közterekre, ahol eddig még soha nem szólt zene! Képzeljük csak el, hogyan fog szólni a blues-zene a tömbházak között egy átlagos péntek délután... mosolyt csalunk a járókelők arcára, majd szombattól a Régi Központba helyezzük át a színpadokat, így a sétáló tömeg két délutánon keresztül élvezheti a különböző zenei stílusok, előadók és zenei produkciók kavalkádját!" - ígérik a szervezők a rendezvénnyel kapcsolatos első sajtóközleményben.

Mi is ez az utcazene?

A köztereken való zenélés már a középkorban is gyakori volt a nagyvárosokban. Utcai muzsikusok százai azóta is járják a közösségi tereket: egyesek életformaként, megélhetési lehetőségként, mások pedig szórakozásból vagy akár gyakorlás céljából művelik ezt a tevékenységet Mindegyik formára igaz viszont, hogy egyedülálló hangulatot teremt a köztereken. Napjainkban nagyon sok zenész, zenekar keresi a kitörési lehetőséget, a népszerűséget, ezért is jelentkeznek szinte naponta zenekarok a fesztivál programjába!

A 14 éve töretlen sikerrel megszervezett Veszprémi Utcazene Fesztivál mintájára a szatmári esemény is egy zenei verseny köré szerveződik: az 1000 eurós fődíj és számos különdíj miatt már most jelentkeznek zenekarok Szatmárnémetiből, Erdélyből és Magyarországról. A zenészek számára ingyenes a nevezés, a szervezők szállást és étkezést, a színpadokon kiemelkedő minőségű hangosítást biztosítanak a NetMusic jóvoltából. Természetesen az utcazenei stílus velejárója, a földre helyezett kalap is előkerülhet, amelybe a szatmári közönség apró adományait helyezheti a produkciók díjazására.

Utcazene Fesztivál - valami ilyesmire lehet számítani

Az Utcazene fesztivál Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalával együttműködésben kerül megszervezésre, a rendezvény technikai partnere a NetMusic School zeneiskola. Az esemény hivatalos oldalán, a www.utcazene.ro oldalon részletes információkkal szolgálnak a szervezők, ugyanitt jelentkezhetnek a zenészek, zenekarok, támogatók és önkéntesek, akik szívesen részt vállalnának e különleges fesztivál szervezésében

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: