2009-09-01 11:08:09• hírek • Szatmár.ro

SzeptEmber Feszt

Az ősz első és legnagyobb gasztronómiai, kulturális, családi rendezvénye a SzeptEmber Feszt, amely idén első ízben új helyszínen, Budapesten a Népligetben várja az érdeklődőket. A 2009. szeptember 4-6. között megrendezésre kerülő fesztivál fő attrakciója az Osztálytársak találkozója lesz.

A szervezők augusztus végéig várják azon osztályok, baráti társaságok jelentkezését, akik szeretnének egy kötetlen hangulatú találkozón részt venni. Ehhez sátrat és sörpad garnitúrát a helyszínen biztosítanak. Lehetőség van pörköltfőzésre is, de e nélkül is garantált a jó szórakozás.

A háromnapos fesztivál elmaradhatatlan része a pörköltfőző verseny. Bárkinek lehetősége van megmutatni gasztronómiai tudományát, polgármestereket, cégeket, de amatőr csapatokat is várnak a megmérettetésre.

A zsűrizés, kóstolás, értékelés eltérően a már megszokott metodikától, itt a színpadon szakácsshow keretében zajlik majd.

A nagyközönség számára a Pörköltek Tere kínál majd kulináris élvezeteket. Itt nívós éttermek készítenek közel 30 féle pörköltet, melyet kóstolójegy segítségével vásárolhatnak meg a látogatók.

A SzeptEmber Feszt részeként minden évben megrendezik a Magyarországi Rekordok Napját is, ahol a rendkívüli emberi teljesítmények állnak a program középpontjában és a hazai rekordok adatbázisába már bekerült, vagy az oda pályázni szándékozók mutathatják be különleges képességeiket, tudásukat ország-világ előtt.

Színvonalas és ingyenes koncertek egész sora négy színpadon várja mindazokat, akik főleg a zene miatt érkeznek a rendezvényre.

Szinte minden zenei irányzat képviselteti magát a könnyűzenétől a jazzig és a népzenéig. Fellép többek között a Piramis, Palya Bea, a Mystery Gang, a Kaukázus, Ganxsta Zolee és a Kartell, az Első Emelet és a Géniusz.

Családi rendezvény révén a gyerekek sem maradhatnak ki a programokból. Szombaton és vasárnap is színvonalas produkciók biztosítják a legkisebbek szórakozását a Gyerekszínpadon, de emellett játszóház, kézműves sátrak, állatsimogató, vidámpark is várja őket.

Mindemellett babapelenkázó és etetőhelyiség is rendelkezésre áll, hogy a család legkisebb tagjai is kényelemben élvezhessék a fesztivált.

A rendezvénnyel kapcsolatban részletes információ a www.szeptemberfeszt.hu oldalon található, ahol egyben jelentkezni is lehet a pörköltfőző versenyre és az Osztálytársak találkozójára egyaránt.


Szeptember 4 és 6 között  tartják az ősz legnagyobb gasztronómiai rendezvényét.
Szeptember 4 és 6 között tartják az ősz legnagyobb gasztronómiai rendezvényét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: