2012-05-17 18:01:13• hírek • Póti Orsolya

Szépségszalonná változott a Reménység Központ

Május 17-én, kedden egy órányira szépségszalonná alakult át a Caritas Szervezet által működtetett Reménység Központ. Az Önkéntesség Hete keretében az „Elisa Zamfirescu" Líceum diákjai igazították meg az idősek frizuráit és biztosítottak nekik manikűrt.

A Pro Vobis - Országos Önkéntességi Központ és a Romániai Önkéntességi Központok Országos Hálózata immár tizenegyedik alkalommal hirdette meg az Önkéntesség Hete elnevezésű eseménysorozatot, melynek keretében szervezetek és alapítványok különféle figyelemfelkeltő akciókkal mutatkoznak be a nagyközönségnek.

A programban május 15-18. között a Szatmári Caritas Szervezet önkéntes központja is részt vesz különféle akciókkal. Az önkéntesek elsősorban hátrányos helyzetű személyeket igyekeznek segíteni abban, hogy felzárkózzanak a társadalomhoz, de szem előtt tartják az idősek érdekeit és hirdetik a környezetvédelem fontosságát is.

Május 17-én, csütörtök délelőtt a Szatmárnémeti „Elisa Zamfirescu" Műszaki Gimnázium tizenkét XII. osztályos diáklánya látogatott el a Reménység Központban Monica Achim tanárnő kíséretében. A diákok szépségnapot szerveztek a központot látogató idős hölgyek számára: frizurát igazítottak és tupíroztak, illetve manikűrt biztosítottak az egy órás program keretében.

Az idősek szívesen álltak a tanulók rendelkezésére, és örömmel fogadták az önkéntesek eme kezdeményezését. 

Az Önkéntesség Hete keretében szervezett rendezvénysorozat május 18-án zárul egy futballmérkőzéssel a „Ion I.C. Brateanu" Műszaki Kollégium önkéntes csapata és a „Barátság Osztálya" Szociális Központ kedvezményezettjei között, és ugyanebben az időben a szervezet önkéntesei a Túr partján gyűjtik a hulladékot.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: