2007-12-01 12:04:54• hírek • Szatmar.ro

Szépségápolás: 5 recept a bőrödnek

bor3kA megfelelő növényekkel kellemesen relaxálhatsz és kényeztetheted bőröd.
Nem szükséges wellnes-szalonba járj, ahhoz, hogy relaxálj. A megfelelő növényekkel kellemesen relaxálhatsz és kényeztetheted bőröd saját fűrdőszobádban is.

Íme öt recept a teljes relaxáció megteremtéséhez. Válaszd azt, amelyre leginkább szükséged van, vagy próbáld ki mindet de ne feledkezz el a halk zenéről és gyertyafényról- na ja, hogy a kép teljes legyen.

  1. Levendula- fűrdő

bor3Hasznos mert: elősegíti a könnyű alvást, főleg ha egy hosszú, stresszes nap után nem tudunk elaludni.

Előkészítés: csepegtess 20 csepp levendulaolajat a fűrdővízbe és vigyázz arra, hogy a víz hőmérséklete 28-30 fok körül legyen.

Tipp: Helyezz egy forró vizes termoszt (80-90 fok) a kád mellé, itass át egy kisebb törölközőt, csavard ki, majd dörzsöld be tested feszült részeit(nyak, hát, talpak).

  1. Citrom a narancsbőr ellen.

Hasznos mert: a citrom serkenti a zsírszövet feloszlást és revitalizálja a bőrt.

Előkészítés: Egy liter vízhez adj hozzá két lereszelt citrom haját és 40 bazsalikom levelet. Főzd fel, majd öntsd a keveréket a fürdővízbe. Az ideális hőmérséklet ugyancsak 28-30 fok.

Tipp: A fürdőzést megelőzheti egy természetes anyagokból készült bőrradír használata, mely eltávolítja az elhalt hámsejteket. Egy kávéscsészébe keverj össze 2 lereszelt citromhajat 4 kanál őrölt kávéval és egy kis mézzel, majd dörzsöld be a kritikus részeket. Mosd le a tested egy nedves szivacs segítségével és máris jöhet az előkészített fűrdő.

  1. Tej és rózsaszirom a gyulladások ellen.

Hasznos mert: enyhíti a bőrpirosodást és az égeseket.

Előkészítés: szükséged lesz 10 rózsasziromra és egy liter meleg tejre. A hozzávalókat keverd a fürdővízbe és győzödj meg arról, hogy a víz hőmérséklete 28-30 fok között van.

Tipp: ha a pirosság erősebb egyes részeken mint a nyak, váll, dekoltázs, helyezz pár rózsaszirmot a problémás helyekre. A fürdés befelyezése után kend be bőrödet egy K-vitamint tartalmazó krémmel, mert az enyhíti a gyulladásokat és nyugtatja a bőrt.

  1. Csipős paprikás energiafűrdő

Hasznos mert: elősegíti a vérkeringést és erősíti a vénák falait.

Előkészítés: szórj a vízbe egy nagy darabokra vágott száraz csípőspaprikát vagy csípőspaprika port. A víz hőmérséklete 28 fok.

Tipp: masszírozd át testedet kiindulva a bokáktól, egészen a bordákig. Vigyázz, hogy ne kerüljön víz a szemedbe mert csípni fog. A fürdést követően dörzsöld át tested egy száraz törölközővel és használj egy szőlő kivonatú krémet a vénák erősítésére.

  1. Krumpli a hidratált bőr titka.

Hasznos mert: hidratálja a száraz, igénybevett bőrt.

Előkészítés: vágj fel 5 közepes méretű krumplit karikára és helyezd őket egy 4 liter vízzel megtöltött fazékba. Hagyd főni 10-15 percig, szűrd le, majd öntsd bele a vízzel megtöltött kádba. Az ideális vízhőmérséklet 30-32 fok. Ha a víz meleg, kitágulnak a pórusok és a bőr jobban fel tudja szívni a hatóanyagokat.

Tipp: keverj a vízbe két kanál édes mandulaolajat. Öblítsd le alaposan bőrödet, hogy ne maradjanak rajta keményítő maradványok.

Szelényi Anna

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: