2018-11-14 13:44:06• hírek • Bede Emőke

Szépen teljesítettek a Refi diákjai a Petkes Gergely emlékversenyen

November 10-én, szombaton immár tizenkettedik alkalommal szervezték meg a Nagykárolyi Elméleti Líceumban a Petkes Gergely emlékversenyt.

A verseny révén az intézmény tanári kara méltó emléket szeretne állítani egyik kiváló, a matematikát a végsőkig szerető tanára előtt, emellett pedig szeretnék összegyűjteni azokat a diákokat, akiket szintén elbűvöl a számok világa. S mivel ilyen tanulók nem csak Nagykárolyban vannak, így a matematikai megmérettetésen szép számmal képviseltették magukat a megye más tanintézményeinek diákjai is.
 

A több mint kétszáz diák között ott voltak azok is, kik a szatmári Református Gimnázium képviseletében szálltak ringbe, a verseny végén pedig a legjobbak között végeztek. A XII. osztályosok között Krakó Rudolfnak sikerült elhódítania az első helyet, Szabó Roland dicséretben részesült. A X. osztályosok csoportjában induló Mészáros Petra a dobogó harmadik fokára állhatott, Juhász Balázs pedig dicséretet kapott teljesítményéért. Mint azt Póti Eduárd igazgató a Szatmár.ro kérdésére elmondta, az iskola tanári kara és diáksága is nagyon büszke a kitartó munka és alapos felkészülés révén elért eredményekre, illetve bíznak abban, hogy a közeljövőben más jellegű versenyekről is hasonlóan szép eredményekkel térhetnek haza az iskola diákjai.


A Petkes Gergely emlékverseny további eredményeiről ide kattintva lehet tájékozódni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: