2019-04-15 09:12:50• hírek • Szatmár.ro

Szépen szerepeltek a szatmárnémeti diákok a Fürkész helyesírási verseny országos döntőjében

A VIII. Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny döntőjére Nagyváradon került sor. A 2-4. évfolyam megmérettetésén nem csak a versengésre, hanem a szórakozásra is sort kerítettek.

A diákok és kísérőik a regisztrációt és a megnyitót követően Szerefi Ilona népdalénekes előadásában az Aranyos szeglet című eredetmondát hallgathatták meg, majd közös vacsorán vettek részt. Másnap az írásbeli forduló idejében a kísérő tanítóknak Nagyistván Zsolt tartott bemutatót Digitális tananyagok használata a tanítási órán címmel. Ezt követően kipróbálhattak néhány okos eszközt és applikációt is, mely megkönnyítheti a tanórai munkát. Szó esett továbbá a többnyelvű oktatásról. Ezt követően a résztvevők ellátogattak a nagyváradi várba. Délután a Trón alatt a király című mesejátékot tekinthették meg a vendégek a Lilliput Társulat színjátékában. Ez után került sor a díjkiosztóra.

 

A vetélkedőn összesen 54 gyerek versenyzett, akik 14 megyéből és Bukarestből érkeztek a Fürkészre. Szatmárnémetit négy iskola tanulói képviselték:

 

Szabó Erik, II. osztályos - Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Sárosi Melinda tanítványa,

Papp Vivien Bettina, II. osztályos - Avram Iancu Általános Iskola, Sink Irén tanítványa,

Haller Anna. III. osztályos - Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, Renn Renáta tanítványa,

Sztankovits Imre, IV. osztályos - 10-es Számú Általános Iskola, Mihály Adél tanítványa.

 

A dolgozatokat 7 tagú szakmai értékelő bizottság bírálta el, melynek tagja volt Leiti Mónika, a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tanítója.

 

Minden résztvevő gyermek ajándékkal, emléklappal térhetett haza. A szatmári nebulók ügyesen helytálltak, a II. osztályosok között Szabó Erik, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója (Sárosi Melinda tanítványa) első díjat kapott.

 

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: