2019-03-04 13:12:15• hírek • közlemény

Szépen szerepeltek a Szatmár megyei diákok a Hermann Ottó biológiaverseny erdélyi fordulójában

Immár harmadik alkalommal szervezte meg a Herman Ottó biológiaverseny erdélyi fordulóját a Magyar Természettudományi Társulat, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, valamint a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége szombaton, 2019. március 2-án.

Erdély 25 településéről érkeztek a 7-8. osztályosok és kísérőtanáraik, több mint 60 diák versenyzett azért, hogy továbbjuthasson a XXIX. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Versenyre, illetve részt vehessen a III. Kárpát-medencei Tehetségtáborban is Kárpátalján.
 

A Sapientia EMTE három karán számos olyan szak van (környezettudomány, biotechnológia, növényorvosi, élelmiszermérnöki, tájépítész stb.), melyek keretében alaptantárgyként oktatják a biológiát, és végeznek a szakterülethez kapcsolódó igen változatos kutatásokat. Ez szolgáltat remek alapot ahhoz, hogy a huszonkilencedik alkalommal megszervezett Herman Ottó-verseny külön erdélyi fordulója harmadjára is otthonra lelhessen az egyetem Kolozsvári Karán. A vetélkedő Kárpát-medencére kiterjedően, Felvidéktől Erdélyig, Vajdaságtól Kárpátaljáig fogja egybe azokat a 7-8. osztályos diákokat, akik hangsúlyosan érdeklődnek a biológia iránt.


A március 2-ai fordulóban legmagasabb pontszámot elért két-két tanuló továbbjutást nyert a XXIX. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny döntőjére, amelyre a magyarországi Kisújszálláson kerül sor 2019. május 31. – június 2. között, ráadásul részesei lehetnek a III. Kárpát-medencei Tehetségtábornak is Kárpátalján.


Bár megyénk kisdiákjainak nem sikerült továbbjutni a kárpát-medencei szakaszra, ettől függetlenül büszkék lehetünk rájuk, ugyanis az eredményhirdetéskor különdíjban részesültek:

  • Kovács Roland, Avasújvárosi Általános Iskola, 8. osztály, felkészítő tanára: Szilágyi Annamária
  • Gaál Gabriella, Sándorhomoki Általános Iskola, 8. osztály, felkészítő tanára: Fehér Kinga
  • Kása Petra, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, 8. osztály, felkészítő tanára: Bartha Helga
  • Kassai Dániel, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, 8. osztály, felkészítő tanára: Bartha Helga
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: