2010-02-25 23:45:13• hírek • Szatmar.ro

Szépen búcsúzott az Urziceni

Ryan Babel fotó:liverpoolfc.tv
Ryan Babel fotó:liverpoolfc.tv

Egy sor helyzetet kidolgozott a román bajnok, magyar gólok és sikerek.

A labdarúgó Európa-liga 16-os döntőinek visszavágója előtt a beharangozóban feltettük a kérdést, amely akkor döntőnek tűnt a továbbjutás tekintetében: tud-e vajon támadni is az Urziceni, vagy csak védekezni. A Liverpool elleni „hazai" meccs után megkaptuk a választ: tud. Na meg, hogy azért mégiscsak jobb csapat a Liverpool. A többi meccseken két magyar gól és két továbbjutás is született.

Telt ház várta a román bajnokot a Steaua stadionjában, az Urziceni pedig mindent megtett, hogy meghálálja a bizalmat: Frunza lövése centikkel kerülte el a hosszú felső sarkot, mindezt a 90. másodpercben - máris több veszélyt jelentett a csapat Reina kapujára, mint egy héttel korábban 90 perc alatt. Bár erre a lehetőségre Gerrard gyorsan válaszolt, meglepően bátran kezdett az Urziceni, aminek a 19. percben meglett az eredménye: Frunza tekert be egy szögletet, középen Fernandes érkezett és megszerezte a vezetést. Gyorsan jött válaszként egy újabb Gerrard-helyzet, majd egy szerencsétlen eset: Galamaz Skrtellel ütközött, a csapatkapitányt le kellett cserélni.

A pechszéria azonban folytatódott, a 30. percben ugyanis Onofras csak röviden tudott felszabadítani, érkezett Mascherano, aki 30 méterről, futtában hatalmas góllal egyenlített. Bár ezt követően a hazaiak két komoly ziccert dolgoztak ki, mégis az angolok szereztek újabb gólt, amikor egy jobb oldali szabadrúgás után Babel vett le szépen egy labdát és fordult rá a kapura, Arlauskis tehetetlen volt.

A második félidő Apostol helyzetével kezdődött, ami jelezte, az Urzicenit nem törte meg a két bekapott gól. Ezt Gerrard két helyzete követte, majd a vörösök csapatkapitánya végül be is talált, amikor Benajun cselei után elemi erővel bombázott a kapura 11 méterről.

Ezzel a góllal a románok esélyei végképp elszálltak, az Urziceni játékosai azonban megértettek egy dolgot: a labdarúgás egy show, amelyet 90 percig játszani kell. És ekkor a taps is jön, főleg, ha az ellenfél a világ egyik legnagyobb csapata. Így hát az Urziceni végig robotolt, egy ízben Reinának hatalmasat is kellett védenie Bilasco helyzeténél, míg a Pool megelégedett az eredmény tartásával és azzal, hogy Gerrard azért még tesztelte kicsit Arlauskist, aki ezúttal is remekül állta a sarat és csapata egyik legjobbja volt.

Összességében elmondhatjuk, az elő meccs túlzottan óvatos játéka után az Urziceni remekül helytállt a Liverpool ellen a visszavágóján, nagy harcra késztetve jóval nevesebb, és valljuk meg, jobb ellenfelét. Mert bár a Liverpool mezőnyben nem tudott az Urziceni fölé nőni, játékosai egyénileg a románok fölé nőnek és ez döntő volt csütörtökön.


Nagy csatában jutott tovább a Fulham fotó: .fulhamfc.com
Nagy csatában jutott tovább a Fulham fotó: .fulhamfc.com


Remek napot zártak a magyar játékosok is az Európa-ligában. A belga Anderlecht meglepően könnyedén, 4-0-ra győzte le a spanyol Athletic Bilbao csapatát: a hazaiaknál Juhász Roland végig a pályán volt és egy fejessel ő szerezte csapata harmadik gólját a 49. percben. Szintén végig a pályán volt Gera Zoltán is, akinek csapata, a Fulham 1-1-es döntetlent játszott a címvédő Sahtar Donyeck otthonában (Razvan Rat szintén végig a pályán volt) és ezzel továbbjutott. Felemás napot zárt viszont Dzsudzsák Balázs, aki abszolút főszereplő volt Eindhovenben: előbb ő vezette fel Toivonen gólját, amivel ledolgozták a Hamburg előnyét, majd egy 30 méteres bombával megduplázta csapata előnyét. Az 58. percben azonban elvesztette a fejét, heves reklamálásért két gyors sárgát is kapott és mehetett zuhanyozni. A németek ezt követően egyenlítettek, majd a PSV ismét vezetést szerzett, de idegenben lőtt kevesebb góllal kiesett.

A Roma, akárcsak egy héttel korábban, ismét vezetést szerzett a Panathinakosz ellen, ám az első félidő hajrájában a görögök három gólt is lőttek, ezzel megnyerve a találkozót. A Galatasaray és az Atletico Madrid már a hosszabbításra készültek, amikor a 90. percben Forlan továbblőtte a spanyolokat. Nem volt több szerencséje a Fenerbahcénak sem, amely a 35. perc óta vezetett és állt továbbjutásra a Lille ellen, ám a 85. minutumban Rami továbblőtte a franciákat.

Remekeltek a német csapatok, hisz a Werder Bremen a Twentét, a Wolfsburg pedig a Villarrealt verte 4-1-re tönkre és jutott tovább. A Juventus, a Standard Liege és a Rubin Kazany „kivédekezte előnyét" és tovább lépett.

Egyetlen párosítás nem dőlt el 180 perc alatt, pedig a Valencia Mata góljával már az első percben ledolgozta hátrányát a Brugge-el szemben, a belgák mégis kihúzták a hosszabbításig. Ott azonban Hernandez kétszer is betalált, így a spanyolok jutottak tovább.

Eredmények (összesített eredmény):

Anderlecht - Athletic Bilbao 4-0 (5-1)
gólok: Lukaku (5.), San José (26., öngól), Juhász (49.), Legear (68.)
Olympique Marseille - Köbenhavn 3-1 (6-2)
gólok: Ben Arfa (43.), Koné (62., 78.), illetve Ailton (87.)

Roma - Panathinaikosz 2-3 (4-6)
gólok: Riise (11.), de Rossi (67.) illetve Cissé (40., 11-es, 45.), Ninisz (43.)

Galatasaray - Atletico Madrid 1-2 (2-3)
gólok: Simao (63.), Forlan (90.), illetve Keita (66.)

Sahtar Donyeck - Fulham 1-1 (1-2)
gólok: Jadson (69.), illetve Hangeland (33.)

PSV Eindhoven - Hamburg 3-2 (3-3)
gólok: Toivonen (2.), Dzsudzsák (43.), Koevermans (89.), illetve Petric (46.), Trochowski (79., 11-es)

Hapoel Tel-Avív - Rubin Kazany 0-0 (0-3)

Juventus - Ajax 0-0 (2-1)

Salzburg - Standard Liege 0-0 (2-3)

Wolfsburg - Villarreal 4-1 (6-3)
gólok: Dzeko (10.), Angel (15., öngól), Gentner (41.), Grafite (64.), illetve Capdevila (30.)

Werder Bremen - Twente 4-1 (4-2)
gólok: Pizarro (15., 20., 58.), Naldo (27.), illetve de Jong (33.)

Fenerbahce - Lille 1-1 (2-3)
gólok: Emre (35.), illetve Rami (85.)

Sporting Lisszabon - Everton 3-0 (4-2)
gólok: Veloso (64.), Mendes (76.), Fernandez (90.)

Valencia - Brugge 3-0, hosszabbítás után (3-1)
gól: Mata (1.), Hernandez (97., 117.)

Kedden: Benfica - Hertha 4-0 (5-1)
gólok: Aimar (24.), Cardozo (48., 62.), Garcia (59.)

Nyolcaddöntők párosítása, márc. 11.-18
Hamburg - Anderlecht
Rubin Kazany - Wolfsburg
Atletico Madrid - Sporting Lisszabon
Benfica - Olympique Marseille
Panathinaikosz - Standard Liege
Lille - Liverpool
Juventus - Fulham
Valencia - Werder Bremen

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: