2019-04-09 09:08:37• hírek • Szatmár.ro

Szép szatmári eredmények a Regemondó Vetélkedőn

Nemrégiben tartották Marosvásárhelyen az Országos Regemondó Vetélkedőt. A negyedikes évfolyam Képrege Rajzpályázat legjobb műveiből készült tárlatot is itt tekinthették meg a résztvevők.

Az Országos Regemondó Versenyen 34 magyar tagozatos, harmadikos nebuló mutatta meg tehetségét. A II. Rákóczi Ferenc emlékév égisze alatt szervezték meg a versenyt. A gyermekeket felkészítő tanáraik az emlékév jegyében „Rákóczi seregeibe vezényelték”, a korhű regék, mondák elvarázsolták az indulókat és a közönséget egyaránt. A jeles alkalomra többen is népviseletbe öltöztek, így mutatták meg, a magyar kultúra nem csak a versekben vagy a nyelv helyes használatában merül ki.

 

Szatmár megyét két diák képviselte, akik büszkén vették át az értékelést: Hága Jázmin (Aurel Popp Művészeti Líceum, felkészítő: Papp Fejér Olga) dicséretben részesült, Cosar Koppány Vajk (Börvelyi Általános Iskola, felkészítő: Kátai Annamária) a Napsugár különdíját kapta.

 

A Képrege Rajzpályázat eredményhirdetése ismét jó hírt tartogatott a szatmáriak számára: dicséretben részesült Kárpinszki Zsófia, különdíjat kapott Keresztesi Sophia Kleopátra (mindketten a10-es számú Általános Iskola diákjai, felkészítő: Reich Annamária).

 

A szabad program idejében volt alkalom megismerkedni Marosvásárhely látnivalóival, a Kultúrpalotával, a városközpont nevezetességeivel és az állatkerttel.

 

A Szatmár megyei küldöttséggel tartott Pándi Beáta tanítónő (Református Gimnázium), aki zsűritagként vett részt a megmérettetésen, valamint a nebulók büszke szülei is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: