2017-05-02 10:33:53• hírek • Szatmár.ro

Szép szatmári eredmények Beregszászon

2017. április 28 - május 1. között a kárpátaljai Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola volt a házigazdája a IV. Nemzetközi Magyar Általános Iskolák matematikaversenyének. Ezen 175 diák és 40 tanár vett részt a Kárpát-medence magyarlakta vidékeiről: Délvidékről, Magyarországról, Felvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből. A romániai magyar diákokat az a 40 kis matekes képviselte, akik a március 10-12. között Szatmárnémetiben szervezett országos döntőn erre jogot szereztek.

Megyénkből négy diák jutott el a nemzetközi döntőre. Szabó Thalmeiner Balázs (V. osztály, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítője Koczinger Éva), Nagy Boglárka (VI. osztály, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője Tempfli Gabriella), Éles Júlia (VII. osztály, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, felkészítője Tempfli Gabriella) és Muszka Csaba (VIII. osztály, Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum Nagykároly, felkészítője Nagy Réka). A küldöttséget Koczinger Éva tanárnő kísérte el a verseny helyszínére.

A Kárpátalján eltöltött négy nap alatt  színes és gazdag programokkal kedveskedtek a házigazdák: volt ismerkedés Kárpátaljával egy előadás keretében, a főiskola múzeumainak megtekintése, Beregszász történelmi nevezetességeinek megtekintése, kirándulás a Munkácsi várba.

A két versenynapon nem csak matematikából mérték össze tudásukat a diákok, hanem esténként közösségi játékokban, néptánctudásban, csapatsportban ügyeskedtek.

A rangos nemzetközi versenyen Szabó Thalmeiner Balázs II. helyezett, Éles Júlia III. helyezett lett, Nagy Boglárka pedig dicséretben részesült.

Jövőre Délvidéken, Szabadkán tartják a verseny nemzetközi szakaszát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: