2010-04-22 10:30:10• hírek • Szatmar.ro

Szép lábak, visszér nélkül!

Közeledik a nyár, készülünk a strand szezonra és közben azon bosszankodunk, hogyan tüntessük el a lábunkon szemmel jól látható visszereket?

Nehéz sorsa van egy nőnek. Miközben a nyarat és a pihenést várja, már hónapokkal előtte fogyókúrázik, igyekszik megszabadulni a narancsbőrtől, szőrtelenít, de a végeredmény még sem tökéletes, mert a lábain ott illetlenkednek a visszerek. Sok nő életét megkeseríti a visszérbetegség. Ráadásul amint beköszönt a meleg idő, a tünetek egyre gyakoribbak lesznek: éjszakai lábszárgörcs, elnehezedett láb és megduzzadt lábszár vagy boka. A kezdeti tünetekre: a fáradékonyságara vagy izomgörcsre az érintettek általában ügyet sem vetnek. A vénás betegségek a nők mintegy 40 százalékát érintik.

Leginkább a 30 és 50 éves közötti nők körében gyakori, de manapság a fiatalabb generációt sem kíméli. Megjelenésében a mozgás hiánya, a túlsúly, a nem megfelelő lábbeli, a terhesség és a genetikai hajlam egyaránt szerepet játszanak. Érdemes már a legelső tüneteket is komolyan venni, ha idejében kezeljük, akkor megelőzhetjük a súlyosabb lábszárfekély, trombózis vagy visszérgyulladás kialakulását. A baj csak az, hogy sokan elhanyagolják ezt a betegséget és panaszaikkal nem fordulnak orvoshoz.

Pedig kezelésére többféle gyógymód létezik: így ajánlatos a gyógyszeres, bőrgyógyászati kezelés és a gyógytorna együttes alkalmazása. Bizonyos esetekben a vízhajtó gyógyszerek használata vagy a vadgesztenye-kivonatot tartalmazó krémek is hatásosak lehetnek, mivel összehúzzák az ereket. A kompressziós harisnyát is sokan használják. Ezen kívül kerüljék a magas sarkú cipők viselését, de a rendszeres sport, a hideg vizes tusolás is enyhíthet a panaszokon. Mivel a visszeresség többnyire öröklött hajlam, a helyzeten az álló vagy ülő foglalkozás és a lábizom túlterhelése is ronthat.

Kevesen tudják, hogy a nőihormon-készítmények is hozzájárulnak a visszér kialakulásához, ezért válasszák a kevés hormont tartalmazó fogamzásgátlókat. Súlyosabb esetben műtéti megoldást kell alkalmazni, amikor is a beavatkozás során eltávolítják a tágult ereket. A korszerű műtéti technikáknak köszönhetően alig marad észrevehető heg. Már az első tünetek megjelenésekor keressék fel háziorvosukat. A vonzó megjelenés érdekében, vigyázzanak az egészségükre és ne hanyagolják el testük egyetlen részét sem.


A vénás megbetegedések egyik leggyakrabban előforduló változata a visszér
A vénás megbetegedések egyik leggyakrabban előforduló változata a visszér


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: