2010-11-21 19:04:40• hírek • Szatmar.ro

Kettőből kettő, tarolt a két VSK

Sikerült az előzetes terv: a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda illetve női kosárlabda csapata javítani tudott az előző fordulóban elszenvedett vereségek után és magabiztos győzelmeket aratott: a fiúk 29-23-al nyertek Brassóban, a lányok pedig 65-39 arányban múlták fölül hazai pályán a Gyulafehérvár együttesét.

A mérkőzések előtt úgy tűnt, mindenképpen a fiúknak lesz nehezebb dolguk, mivel ők idegenben léptek pályára, a Bukaresti Dinamo és a Brassói RomCri fúziója révén kialakult Brassói Dinamo otthonában.

Az első negyed óra ennek megfelelően alakult, mármint a barcaságiak végig vezettek, a 15. percben pedig már 9-6 volt javukra. Ekkor Panazan helyére Teremi állt be a szatmári kapuba, aki aztán a szünetig nem is kapott gólt, így a VSK 15-9-es előnnyel vonulhatott pihenni.

A játék képe a pihenő után sem változott, az partiumiak egy adott pillanatban már kilenc góllal is vezettek (29-20), amely előnyből fél tucatnyi gól meg is maradt, így a VSK versenyben van a kitűzött cél eléréséért: a nyolcadik pozíció megszerzéséért.

„Tudtuk, hogy a tapasztalt játékosokkal is rendelkező Dinamo egy harcos, kellemetlen ellenfél lesz, és nem is volt könnyű mérkőzés. Mikor azonban az első félidőben hátrányban voltunk, a csapatnak sikerült nagyon megráznia magát, és utána az idei bajnokság legjobb teljesítményét nyújtották a fiúk ", értékelt a meccs után Palkó János edző.

A VSK a következő fordulóban, szombaton (11 óra) a Kolozsvárt fogadja, ezzel pedig számára véget is ér az őszi szezon, mivel a szövetség döntése értelmében az odavágók utolsó két fordulójára csak tavasszal kerül sor.

Nemzeti Liga, 10. forduló:
Brassói Dinamo Municipal-Szatmárnémeti VSK 23-29
(9-15)
A szatmári gólszerzők: Timofte 6 (1x7), Vizsbovszkij 6 , Savlovschi 5 (1x7), Szavics 3, Liberţ 3, Surducan 2, Mateaş 2, Várady 1.
Játszott még: Panazan, Teremi (kapusok), Mateş, Oláh.
A forduló további eredményei:
Kolozsvári U Transilvania-Temesvári Poli 34-30 (17-11)
Székelyudvarhelyi HC-Nagybányai HC Minaur 35-28 (18-12)
Suceavai Bucovina-Konstancai HCM 28-30 (15-15)
Steaua-Bukaresti CSM 25-22 (15-12)
Nagyváradi CSM-Resicabányai UCM 25-32 (13-17)
Tg. Jiu-i Pandurii-Bákói Ştiinţa 29-30 (12-14).

A következő forduló (november 27.): Szatmárnémeti-Kolozsvár, Nagybánya-Suceava, Temesvár-Székelyudvarhely, Bákó-Brassó, Resicabánya-Tg. Jiu, Bukaresti CSM-Nagyvárad, Konstanca-Steaua.


Remekül védekezett és magabiztosan nyert a VSK a Gyulafehérvár ellen
Remekül védekezett és magabiztosan nyert a VSK a Gyulafehérvár ellen


Ami a lányokat illeti, a Gyulafehérvár legyőzése Dan Fleseriu csapatának nem okozhatott gondot és a várakozásoknak megfelelően nem is okozott. Érdekesség, hogy mind a négy negyedben a vendégek szerezték az első pontokat, mégis, sanszuk nem volt a győzelemre. Ez elsősorban a VSK remek védekezésének köszönhető, amely az első negyedben kettő, a másodikban nyolc pontot engedélyezett az ellenfélnek. Ez lehetővé tette, hogy a negyedik játékrészben a hazaiak egy-két juniort is csatasorba állítsanak, közülük Cristea pontot is szerzett.

„Nem volt egy nagyon jó meccs, mi főleg a védekezésre alapoztunk. A harmadik negyed volt a leggyengébb, ebben nem tudtak koncentrálni a lányok, talán ha a félidőben nem vezetünk olyan sokkal, akkor jobban összpontosítanak. A rájátszás már megvan a még hátralévő mérkőzéseken szeretnék több lehetőséget adni a junioroknak is, mert az edzéseken jól teljesítenek, csak a mérkőzés hiányzik számukra" - nyilatkozta Dan Fleşeriu.

A osztály,10. forduló, északnyugati csoport:
Szatmárnémeti VSK-Gyulafehérvári CSU LPS 65:39 (18:2, 15:8, 14:14, 18:15)
A szatmári pontszerzők: Ducker 13, Klein 12, Orosz 9, Bjork 9, Giurgiu 8, Drake 6, Băluţă 6, Cristea 2
További eredmény:
Sepsiszentgyörgyi LMK Sespsi BC-Kolozsvári U 79:44

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: