2013-02-18 18:21:05• hírek • Póti Orsolya

Szép eredményekkel büszkélkedhetnek a refis diákok

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Filozófia és Kultúratudományok Tanszéke II. alkalommal hirdette meg „Kiutat a palackból" címmel filozófiai kreativitás versenyét. A Szatmárnémeti Református Gimnáziumot három diák képviselte.

A verseny feladatai nem igényeltek föltétlenül filozófiai ismereteket, sokkal inkább kreatív, bátor gondolkodást, helyes következtetést, a problémák újszerű, többoldalú megközelítését. A PKE Filozófia és Kultúratudományok Tanszék oktatói értékelték a beérkezett pályamunkákat, majd visszajelzést adtak a résztvevő diákoknak.

A nagyváradi egyetemen, február 15-16. között megrendezett döntőn a Szatmárnémeti Református Gimnázium három tanulója is részt vett Simon Levente filozófiatanár kíséretében. Az érdekes előadásokkal, kommunikációs játékokkal és városnézéssel egybekötött megmérettetésen mindhárom diák kiválóan teljesített.

Gál Diána, a X. C osztály tanulója és Kürti Tünde XII. A osztályos diák II. helyezést ért el, Mátyási Gerda, a XII.A osztály tanulója pedig különdíjban részesült.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: