2009-06-02 13:26:32• hírek • Ferenczi Noémi

Szép eredmények születtek

Szép eredményeket értek el a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont diákjai a Kenguru matematika verseny országos szakaszán.

A  Kenguru matematika verseny országos szakaszára május 23-án került sor. A felmérők eredményeit Bukarestben összesítették, így az eredmények kihirdetése mostanáig váratott magára.

A III-VI. osztályos diákok számára Szatmárnémeti két iskolájában zajlott a verseny, míg a VII-XII osztályosok a fővárosba utaztak. A harmadikosok és a negyedikesek a Vasile Lucaciu általános iskolában, míg az ötödik és hatodik osztályosok a Mircea Eliade általános iskolában versenyeztek. Az országos szakaszon összesen 19 diák képviselte a Hám János Iskolaközpontot, közülük hárman szép helyezést értek el - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Koczinger Éva, matematika szakos tanárnő.

Schefler Gergő ötödik osztályos tanuló első helyezést ért el, Boros Zoltán szintén ötödik osztályos tanuló pedig harmadik lett. Mindkét diákot Koczinger Éva tanárnő készítette fel a versenyre. Turbucz Renáta hatodik osztályos diák negyedik lett a rangos megmérettetésen, őt Pap Czier Levente matematika szakos tanár készítette fel. A diákok nyári táborozást nyertek.

A Hám János Iskolaközpont még egy remek eredménnyel büszkélkedhet, ugyanis Rácz András harmadik osztályos tanuló első lett a Szorgos hangyóca elnevezésű kreativitás versenyen, melynek hétvégén zajlott az országos szakasza szintén Bukarestben.


Schefler Gergő, Turbucz Renáta és Boros Zoltán
Schefler Gergő, Turbucz Renáta és Boros Zoltán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: