2012-02-06 10:57:09• hírek • Póti Orsolya

Szép eredmények az országos matekversenyen

Február 4-én került sor a XXII. Erdélyi Magyar Matematika Versenyre, amelyet idén a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium szervezett. Szatmár megyét összesen 14 diák képviselte.

Mintegy kétszáz diák mérte össze ügyességét a szombaton megrendezésre kerülő országos matematika versenyen. Az ország 21 városának, 28 középiskolájából érkeztek a diákok és a felkészítőtanárok a vetélkedőre.

Szatmár megyéből összesen 14 tanuló vett részt a vetélkedőn. Ezúttal a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Református Gimnázium és a Tasnádi Ipari Líceum diákjai bizonyítottak. A szatmári tanulókat olyan tanárok készítették fel a megmérettetésre, mint Ványi Emese, Nevelits Gyöngyvér, Kató Enikő, valamint Vékony Gyöngyi és Ruff Zsófia.

Az országos versenyen dicséretben részesült Lázár János, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium IX. osztályos tanulója és Dancu Júlia X. osztályos diák. A verseny legjobbjai részvételi jogot szereztek a Kecskeméten megrendezendő XXI. Nemzetközi Magyar Matematika Versenyre, ahol öt ország diákjai találkoznak március 14-17. között. Ennek a vetélkedőnek két évvel ezelőtt Szatmárnémeti adott otthont.

Az eltelt húsz év alatt a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai minden évben részt vehettek ezen a nemzetközi matematika versenyen és eddigi szereplésük mérlege: 2 első díj, 6 második díj, 10 harmadik díj, dicséretekés különdíjak, azaz kilencven tanulói részvétellel összesen 60 oklevél.

Február 17-én újabb megmérettetésen vehetnek részt a matematikában jeleskedő diákok. Pénteken, 15 órától kerül megrendezésre a Zrínyi Ilona matematika tesztverseny a III-VIII. osztályos tanulók számára, valamint a Gordiusz körzeti matematika tesztverseny a IX.-XII. osztályos diákoknak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: