2011-01-18 13:53:44• hírek • Szatmár.ro

Szép eredmények a fizikaversenyen

Az elmúlt hétvégén a szatmárnémeti Mihai Eminescu Főgimnáziumban rendezték meg a fizika tantárgyverseny megyei szakaszát. A hivatalos eredményeket ma közölték.

Összesen 117 diák versenyzett az elmúlt hétvégén a szatmárnémeti Mihai Eminescu Főgimnáziumban megrendezett fizikaolimpiászon. A magyar nyelven tanuló diákok ezúttal is szép eredményeket értek el.
A legjobb dolgozatok írói elnyerték a részvételi jogot az országos szakaszon való részvételre, amelyet a félévközi vakációban rendeznek meg Aradon.

Az alábbiakban a továbbjutó diákok névsorát közöljük:
A hetedikesek versenyét Raţiu Cosmina (Mircea Eliade Általános Iskola - felkészítője Palincas Alin) és Comiati Ovidiu (Nicolae Steinhardt Ortodox Líceum- felkészítője: Risco Emilia), második díjas Mada Felix (Mihai Eminescu Főgimnázium - felkészítője: Szász Ferenc) lett.

A nyolcadikosok legjobbja Stanciu Alexander (10-es Számú Általános Iskola - felkészítője: Szilágyi Czumbil Judit és Szász Piroska) és Bura Lucia (Mihai Eminescu Főgimnázium - felkészítője: Solschi Viorel) lett.
A kilencedikesek első díjasa Danku Júlia (Kölcsey Ferenc Főgimnázium - felkészítője Boga Katalin) és Gatina Claudiu (Mihai Eminescu Főgimnázium - felkészítője: Solschi Viorel) lett, második helyezést ért el Kerekes Anna (Kölcsey Ferenc Főgimnázium - felkészítője Boga Katalin), Variu Andrei (Mihai Eminescu Főgimnázium - felkészítője: Solschi Viorel) pedig harmadik lett.

A tizedikesek versenyének nyertese és továbbjutója Marian Sorin (Mihai Eminescu Főgimnázium - felkészítője: Szász Ferenc) lett. A tizenegyedikesek közül szintén az első díjasok nyerték el a jogot az aradi versenyen való részvételre: Lakatos Tamás és Saitos István - ők mindketten a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai, felkészítőjük Boga Katalin. A végzősök közül pedig Persa Raul (Mihai Eminescu Főgimnázium - felkészítője: Szász Ferenc) lett a továbbjutó legjobb.


A Mihai Eminescu Nemzeti Kollégiumban volt a verseny
A Mihai Eminescu Nemzeti Kollégiumban volt a verseny


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: