2009-04-23 14:01:02• hírek • Szatmár.ro

Szép eredmények a Wass Albert versenyen

Idén már nemzetközi meghívottak részvételével szervezték meg a debrecen-pallagi Wass Albert vers- és prózamondó versenyt.

A Híd Egyesület felhívására a Református Gimnázium, a Nagykárolyi Elméleti Líceum és a nagybányai Németh László Elméleti Líceum diákjai is részt vettek a rangos megmérettetésen, a Vajdaságból is érkeztek meghívottak. Az immár tizedik alkalommal megrendezett szavalóversenyen összesen 30 diák vett részt. A versenyzőknek egy Wass Albert alkotásból kiválasztott részletet kellett elmondaniuk, illetve egy tetszés szerint választott verset szavalniuk.

A szatmári csapat remek eredményeket ért el, ugyanis senki sem tért haza üres kézzel, minden résztvevő jutalomban részesült. A Nagykárolyi Elméleti Líceum diákja, Kiss Brigitta és a Szatmárnémeti Református Gimnáziumból Geszti Tímea dicséretben részesültek, Igaz Máté pedig a Református Gimnáziumból negyedik lett.

A Református Gimnázium diákjai nem csak a Debrecen-pallagon értek el szép eredményeket, hanem az Udvarhelyen megrendezett magyar nyelv és irodalom országos tantárgyversenyen is. Mali Dorottya hetedik osztályos tanuló dicséretben részesült. A diákok most a hétvégén megrendezésre kerülő matematika tantárgyversenyre készülnek, melyen az iskola három diákja fog részt venni - tájékoztatta a Szatmár-ro-t Szilágyi Éva, a gimnázium igazgatónője.

Jó hangulatban telt a tizedik alkalommal megrendezett verseny

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: