2016-04-05 12:42:22• hírek • Szatmár.ro

Szép eredmények a Hancsók Kálmán matematikaversenyen

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai magyarországi tantárgyversenyen bizonyítottak. A XI. B. osztályos Sárvári Dániel beszámolója.

Március 31. és április 2-a között iskolánk diákjai és tanárai a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium jóvoltából részt vettek a 45. alkalommal megrendezett Hancsók Kálmán matematikaversenyen, melyet Mezőkövesden a Szent László Közgazdasági Szakközépiskolában tartottak.

A csapatot csütörtök estére várták Miskolcon a Jezsuita Kollégiumban, ahol finom ünnepi vacsorával kedveskedtek a vendégfogadók. Miután elhelyezkedtünk a szállásunkon, úgy döntöttünk, hogy Géza atya ajánlatát elfogadva, elsétálunk az Avas negyedi kilátóhoz, onnan nézzük meg a várost esti kivilágításban.

Pénteken délelőtt Mezőkövesdre utaztunk a verseny első fordulójára. Ezen az írásbeli próbán 120 perc alatt 6 feladatot kellett megoldaniuk a versenyzőknek. Az ebéd utáni szabadidőt a csapat egyik része a nevezetes Zsóri-fürdőben töltötte, míg a többiek a központba látogattak, majd a focipályán összemérték erejüket a helyi fiatalsággal.

Az esti eredményhirdetéskor tudtuk meg, hogy a csapat fele bekerült a szombati döntőbe. Ez a második forduló szóbeli próba volt, melyen a kapott feladatot nagyon rövid idő alatt, 5 perc alatt kellett közönség és zsűri előtt megoldani. Ez volt igazán újszerű és kemény próbatétel számunkra, nem kis feszültséggel!

A versenyen a következő eredmények születtek:

Skapinyák Szilárd (10. oszt.) 2. hely
Schefler Barna (11. oszt.) 1. hely
Schefler Gergő (12. oszt.) 1. hely
Szép Márton (12. oszt.) 4. hely

A verseny két fordulója mellett még egy totó versenyen is mérkőztünk, mely 13+1 keménydió feladatból állt. Itt Skapinyák Szilárd és Szép Bence szelvényei voltak szinte hibátlanok, ezért ketten még különdíjban részesültek. A díjazottak szép könyvjutalmakat kaptak. Örülünk, hogy részt vehettünk, és reméljük, hogy jövőre ismét megmérettethetjük magunkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: