2009-06-16 01:26:55• hírek • Szatmar.ro

Döntetlen a nyitónap rangadóján

Hétfőn a Konföderációs kupa árnyékában rajtolt a labdarúgó U21-es Európa-bajnokság, amelynek ezúttal Svédország ad otthont.

A nyitónapon az A csoport négy tagja mérte össze erejét és különösebb meglepetés nem történt, Anglia legyőzte a végig fölényben játszó Finnországot, míg a rangadón Spanyolország és Németország nem bírt egymással.

A felnőtt-tornákkal ellentétben nem a házigazda svédek, hanem Anglia és Finnország nyitotta meg a korosztályos Európa-bajnokságot. Némi meglepetésre rögtön az elején a skandinávok kerültek fölénybe, negyed óra elteltével a britek mégis a semmiből megszerezték a vezetést: egy hosszú labdát Agbonlahor Cattermore elé tálalt, a Wigan játékosa pedig nem hibázott. A gól megfogta a finneket, akik a játékrész derekán kezdtek magukhoz találni, és, akárcsak ellenfeleik, a semmiből egyenlítettek. Mancienne hagyta, hogy Sadlik elvegye tőle a labdát, majd a tizenhatoson belül lerántotta, a büntetőt Sparv értékesítette, a Chelsea Seychelle-szigeteki származású játékosa pedig mehetett zuhanyozni.

Az egyenlítés után ismét visszaállt a finn fölény, főleg a két Hetemaj, Mehmet és Perparim, valamint a gólszerző Sparv volt aktív. A szünet után sem változott semmi, az angolok megelégedtek az eredmény tartásával, a kontrákra és a pontrúgásokra hagyatkozva. Számításuk az 53. percben be is igazolódott, amikor egy szögletet követően Richards fejjel megszerezte a győztes találatot. Hiába nyomott ugyanis végig Finnország, Hetemaj, Vasala és Pukki kihagyták a helyzeteiket, így az eredmény már nem változott.

A forduló rangadóján Spanyolország és Németország lépett pályára. Mindkét csapatban több olyan játékos is található, aki már meghatározó szerepet tölt be klubcsapatában, sőt a nagyválogatottban is bemutatkozott. És a labdarúgók nem is okoztak csalódást, remek iramú, lüktető, változatos mérkőzést játszottak. Az első félidőben a spanyolok birtokolták többet a labdát, ők is hagyták ki a két legnagyobb lehetőséget, amikor Chico lövését Neuer kapus lábbal szögletre tornászta, az azt követő sarokrúgásból pedig Torrejon a felső lécet találta telibe.

A második félidőben, bár továbbra is a hispánoknál volt többet a játékszer, a németek voltak veszélyesebbek. Özil minden támadásban benne volt, Dejagah pedig a ziccerek elhibázásában jeleskedett. De a németek bánatára ebben Özil sem maradt el csapattársa mögött, míg a spanyolok legjobb embere a második félidőben egyértelműen Asenjo kapus volt.

Bár gól végül nem esett, ez a mérkőzés bizonyította, hogy egy null-nullára végződő meccs is lehet élvezhető és magas színvonalú.



Özil -középen- volt a németek legjobbja


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: