2009-06-17 01:07:59• hírek • Szatmar.ro

Szenzációs gólok és svéd győzelem

A svédek leiskolázták a fehéroroszokat, az olaszok és a szerbek nem bírtak egymással.

A svédországi labdarúgó U21-es Európa-bajnokságon kedden bemutatkozott a B csoportot alkotó négy válogatott is. Az első meccsen a házigazdák gálaelőadást tartottak Fehéroroszország ellen, egy olyan meccsen, amelyen négy fantasztikus gól esett. Az esti összecsapáson egy mozgalmas első és kissé „lustább" második félidő után Olaszország és Szerbia kénytelen volt megelégedni egy gól nélküli döntetlennel.

A házigazda svédek Malmöben mutatkoztak be közönségüknek és ezt egy igen „hálás" ellenfél, Fehéroroszország ellen tették. Rögtön a találkozó elején nyilvánvalóvá vált, hogy a skandinávok mind fizikai, mind technikai szempontból fölényben vannak, az első fél órában csak ők alakítottak helyzetet: Berg és Toivonen kisebbet, Bajrami viszont nagyobbat. Aztán a 30. percben derült égből a villámcsapás, Kisljak 25 méterről szánta el magát lövésre, a labda a léc alá vágódott.

Ez, mint a méhcsípés, felrázta a svédeket, akik nyolc perc alatt fordítottak, szintén két szépségdíjas találattal: előbb Elm rúgott hatalmas gólt jó 30 méterről, majd Berg cselezett ki a tizenhatoson belül három védőt, majd okosan a hosszú sarokba lőtt. Ám ezzel még nem volt vége, a vendégek sokkot kaptak, a hazaiak pedig euforikusan játszottak és a 44. percben újabb gyönyörű gólt szereztek. Toivonen játszotta be a labdát a védők mögé, Berg pedig futtában, kapásból rúgta a hálóba.

A második félidőben is folyatódott a svéd gála, Toivonen, Bengtsson, Elm sorra hagyta ki a lehetőségeket. Pontosabban előző be is talált, ám les miatt, tévesen, nem adták meg a gólt. A 70. percre összeszedték magukat a fehéroroszok, háromszor is Dahlin kapuja elé merészkedtek, amit góllal büntettek a svédek: egy kontra végén Markus Berg elé került a labda, aki a tizenhatos vonalán átemelte az összefutó Martinovics és Csesznovszkij fölött a labdát. Ez volt a holland Gröningen csatárának harmadik gólja a meccsen. A pontot az i-re azonban Svensson tette fel, aki a 89. percben 29 méterről egy hatalmas góllal állította be az 5-1-es végeredményt.



Berg a Gröningen színeiben a Heracles ellen


A csoport rangadóján az ötszörös bajnok, ezzel rekorder Olaszország a legutóbbi döntős Szerbiával találkozott Helsingborgban. A találkozót a taljánok kezdték jobban, az első nagy helyzet mégis Kacsar előtt adódott. Sokat nem késett azonban a kis azzurrik válasza, előbb az egész meccsen rendkívül aktív Giovinco, majd Acquafresca veszélyeztetett. Jó iramú, lüktető, változatos meccsnek lehettek szemtanúi a nézők, ám egy valami hiányzott, a helyzet. A félidő utolsó percei ismét felpörögtek, Bocchetti majd Balotelli került helyzetbe, utóbbi esetben Brkics kapus nagyot védett.

A második játékrész álmosan kezdődött, visszaesett az iram is, az első említésre méltó eseményig, Balotelli távoli lövéséig, negyed órát kellett várni. Aztán következett Giovinco, aki a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki, pedig már csak Brkics állt vele szemben. Majd tíz perc semmittevés után tűzijáték alakult ki az olasz kapu előtt. Egy szöglet után Tomovics elé került a labda, ám két méteres lövésébe Consigli kapus belevetődött, a visszatett labdát pedig Kacsar ollózva lőtte meg, a játékszer a kővé dermedt portás mellett a kapufáról jött ki. Az utolsó tíz percben már egyik csapat sem kockáztatott a kelleténél többet, mindketten megelégedtek a gól nélküli döntetlennel. Így, a tegnapi spanyol-német után a B csoport rangadóján sem esett gól, a nézőknek meg kellett elégedniük a nagy irammal és a jó játékkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: