2016-09-29 03:31:55• hírek • Szatmar.ro

Szenvedett a Barca, apró BL-csoda Glasgow-ban

A Lionel Messit nélkülöző Barcelona egygólos hátrányból, kilenc perc alatt fordítva nyert 2-1-re a Borussia Mönchengladbach otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Már a 3. percben felhördült a közönség, ugyanis Hazard beadásánál Piqué kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, a játékvezető nem ítélt büntetőt. Négy perccel később Neymar a német tizenegyespontnál került lövőhelyzetbe, Sommer azonban könnyedén véd. A 11. percben egy felívelés után Suárez elé került a labda az ellenfél tizenhatosán belül, az uruguayi azonban ziccerben fölé lőtt. A 21. percben Neymar és Suárez összjátéka után került helyzetbe a Barcelona, a két dél-amerikai azonban túlbonyolította, a mönchengladbachi védőknek sikerült menteniük. A 34. percben megszerezte a vezetést a Mönchengladbach: Busquets veszítette el a labdát a pálya közepén, egy gyors hazai kontra végén Hazard kapott remek ütemű labdát a leshatáron, majd közelről a kapuba passzolt.

Fordulás után a Barcelona játszott fölényben, amely a 65. percben érett góllá: Neymar indításából Arda Turan kissé kisodródva bombázott a kapuba Sommer kezei között. Kilenc perccel később fordítottak a katalánok: egy szöglet után Suarez lövése kijött Sommerről, Piqué közvetlen közelből a kapuba kotorta a labdát. A 77. percben Turan kis híján megszerezte második gólját: a tizenhatostól emelt kapura, Sommer ujjheggyel védett.

Előzetesen kevesen gondolhatták, hogy az est legváltozatosabb meccse az F csoport másik találkozója lesz. Az előző fordulóban Barcelonában hetet kapó Celtic Glasgow alaposan megemberelte magát és háromszor is vezetett a Mönchengladbachot sima négyessel elintéző Manchester City ellen. Az első óra egyenesen őrültre sikeredett a Celtic Parkban, ahol Moussa Dembélé (3.), Raheem Sterling öngólja (20.) és Dembélé ollózása után a skótok újra és újra vezetést szereztek, Manchester újgazdagai azonban Fernandinho (12.), Sterling (27.) és Nolito (55.) révén újra és újra kiegyenlítettek. A végén kimaradtak a City helyzetei, a Celtic pedig - ha csak egy órára is - visszaadta a reményt, hogy nem mindent a pénz dönt el a Pénzesek Ligájában.

Hasonlóan változatos első félidőt láthattak a nézők Rosztovban is, ahol Dmitrij Poloz révén a hazaiak kétszer és vezetést szereztek, de a PSV Davy Pröpper és Luuk de Jong révén kétszer is kiegyenlített. A második félidőben aztán már nem esett gól, ami elsősorban a hollandok pechjének „köszönhető", mivel Pröpper előbb egy büntetőt hibázott, majd később a felső lécet találta telibe. A hazaiaknál Andrei Prepelita a 90. percben lépett pályára.

A D csoport rangadóját Madridban rendezték, ahol megismétlődött a tavalyi elődöntő párosítása - és eredménye is. A két gigász, az Atletico és a Bayern pazar meccset vívott egymással: nagy iram, sok ütközés, feszült hangulat és rengeteg helyzet jellemezte az összecsapást. Gólt azonban csak a hazaiak lőttek Yannick Ferreira-Carrasco révén. Ugyan a bajorok is kihagytak néhány ziccert, a legnagyobbat Antoine Griezmann szalasztotta el - tizenegyesből találta el a felső lécet.

Fontos pillanatban maradt ki egy büntető Szofiában is, ahol a Razdrad nem kis meglepetésre vezetést szerzett a brazil Natanael Pimienta szabadrúgásából a PSG ellen. A párizsiak azonban Blaise Matuidi révén még a szünet előtt kiegyenlítettek, majd Edinson Cavani a pihenő után a vezetést is megszerezte a franciáknak. Ekkor rúghatott büntetőt a végig pályán lévő Cosmin Moti, a román válogatott középső védőjének gyenge lövését azonban Alphonse Areola védeni tudta. 2-2 helyett azonban 3-1 lett, Cavani két perccel később beállította a végeredményt. A bolgárok másik román játékosa, Claudiu Keserü a 88. percben léphetett pályára.

Az A csoport másik meccsén Theo Walcott duplájával fél óra alatt elintézte a három pont sorsát. Az, hogy az Arsenal nem mért megsemmisítő vereséget a Baselre, elsősorban a svájciak cseh kapusán, az ihletett formában védő, bravúrok sorát bemutató Tomáš Vaclíkon múlott.

Végezetül a B csoportban kiegyenlített első félidő után a Napoli gálázott a Benfica ellen a második játékrészben. Noha Marek Hamsik már a 20. percben vezetést szerzett az olaszoknak, a hazaiak győzelme az 51. és az 58. perc között dőlt el, amikor Dries Metrens duplázott és Arkadiusz Milik is betalált. A portugálok két cseréje, Goncalo Guedes és Eduardo Salvio már csak kozmetikázni tudta az eredményt.

A csoport másik meccsén Ricardo Quaresma pazar szabadrúgásával szerzett vezetést a Besiktas, a Dinamo Kijev azonban nem adta fel, a csereként beállt Viktor Ciganov pedig szinte első labdaérintéséből kiegyenlített - beállítva a végeredményt.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

A csoport:
Ludogorec  - Paris Saint-Germain  1-3 (1-1)
gól: Natanael (16.), illetve Matuidi (41.), Cavani (56., 60.)

Arsenal-FC Basel  2-0 (2-0)
gól: Walcott (7., 26.)

Az állás:
1. Paris Saint-Germain 4 pont (4-2)
2. Arsenal 4 (3-1)
3. Ludogorec 1 (2-4)
4. Basel 1 (1-3)

B csoport:
Besiktas -Dinamo Kijev  1-1 (1-0)
gól: Quaresma (29.), illetve Cigankov (65.)

Napoli -Benfica  4-2 (1-0)
gól: Hamsik (20.), Mertens (51., 58.), Milik (54. - tizenegyesből), illetve Guedes (71.), Eduardo Salvio (86.)

Az állás:
1. Napoli 6 pont
2. Besiktas 2
3. Dinamo Kijev 1 (2-3)
4. Benfica 1 (3-5)

C csoport:
Borussia Mönchengladbach -FC Barcelona 1-2 (1-0)
gól: T. Hazard (34.), illetve Arda Turan (65.), Piqué (74.)

Celtic-Manchester City 3-3 (2-2)
gól: Dembele (3., 47.), Sterling (20. - öngól), illetve Fernandinho (12.), Sterling (28.), Nolito (55.)

Az állás:
1. FC Barcelona 6 pont
2. Manchester City 4
3. Celtic 1
4. Borussia Mönchengladbach 0

D csoport:
Atlético Madrid -Bayern München 1-0 (1-0)
gól: Carrasco (35.)

FK Rosztov-PSV Eindhoven 2-2 (2-2)
gól: Poloz (9., 38.), illetve Proepper (14.), De Jong (45+2.)

Az állás:
1. Atlético Madrid 6 pont
2. Bayern München 3
3. PSV Eindhoven 1 (2-3)
4. FK Rosztov 1 (2-7)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: