2012-12-28 15:09:48• hírek • Szatmár.ro

Szentségimádás a Püspöki Palotában

Január elsején egész napos szentségimádást tartanak a Püspöki Palota kápolnájában.

Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén, a Béke Világnapján, 2013 első napján egész napos szentségimádást tartanak a szatmárnémeti Püspöki Palota kápolnájában. A mindenkori püspök kápolnája egész évben nyitva áll a látogatók előtt, előzetes egyeztetéssel, illetve a Püspökség hivatali idejében bárki megtekintheti, azonban a január 1-i szentségimádás külön alkalmat nyújthat egy látogatáshoz.

A díszes kazettás mennyezettel, aranyozott stukkókkal, festett ólomüveg-ablakokkal, szibériai topolyafa padokkal ellátott kápolna megragadja a tekintetet, a Petőfi Sándor és Szendrey Júlia házassági oltárán elhelyezett Oltáriszentség előtt elmondott ima pedig különleges lelki élményt nyújthat.

A szentségimádás erre hívja meg az egyházmegye híveit, hiszen déli tizenkét órától este háromnegyed hat óráig folyamatosan száll majd az Úrhoz az ima, a különböző közösségek vezetésében: a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek, a Kálvária templom román és német közössége, a Mária Légió, a Férfiszövetség, az önkéntes beteglátogatók csoportja, és a Szent Erzsébet Nőszövetség követik majd egymást. A szentségimádáson bárki részt vehet, minden érdeklődőt a teljes nap folyamán szeretettel várnak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: