2015-04-08 16:54:49• hírek • Kocsis Zoltán

Fiatalok és idősek ültettek fákat az Ezüst Otthon udvarára

Két, egymástól korban igen távol álló generáció tagjai találkoztak szerda délelőtt Szatmárhegyen, az Ezüst Otthonban. Az esemény célja az volt, hogy valami olyasmit hozzanak létre, ami talán valamennyiükön túlmutat.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség kezdeményezésére ugyanis a szatmárnémeti 6-os számú óvoda tíz, valamint a Grigore Moisil Általános Iskola 33 tanítványa látogatott ki szerdán az Alzheimer- és Parkinson-kórral, valamint időskorú demenciával küszködő időseket gondozó Ezüst Otthonba, amelynek udvarára hatvan gyümölcsfát ültettek. A csemetéket David Daniel helyi termelő ajánlotta fel.

Az esemény elsődleges célja, hogy az ápoltak számára kellemesebbé, természet közelebbivé varázsolják az udvart, arról nem is beszélve, hogy néhány éven belül friss gyümölcsökhöz juthatnak hozzá a fáknak köszönhetően.

A másodlagos cél pedig legalább olyan fontos volt: mosolyt csalni az idős emberek arcára, örömet csempészni életükbe. Ezért az ovisok Nuszer Noémi vezetésével kulturális műsorral, majd húsvéti tojással és üdvözlőlapokkal ajándékozták meg az Ezüst Otthon lakóit.

Az eseményen részt vevő Szűcs Szabolcs polgármester köszönetet mondott a kezdeményezésért Békéssy Erzsébetnek, a környezetvédelmi ügynökség igazgatójának, majd abbéli szándékának adott hangot, hogy hasonló akcióval a helyi általános iskola udvarát is szebbé szeretné tenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: