2015-09-28 11:03:24• hírek • Szatmár.ro

Szentmisével ünneplik az időseket

Ünnepi szentmisét tartanak október 3-án szombaton Szatmárnémetiben, az idősek világnapjához kapcsolódva.

Idén is szentmisével ünneplik az időseket Szatmárnémetiben, a Székesegyházban, a világnapjukhoz legközelebb eső szombaton.

Az Egyesült Nemzetek Szövetsége 1991-ben nyilvánította idősek világnapjává október 1-jét. Az egyházmegye már évek óta szentmisével emlékezik meg e jeles alkalomról, melyre közelről és távolról hívja az időseket. Minden évben várják ugyanakkor, a nekik segítséget nyújtó, őket ellátó, ápoló személyeket, hozzátartozókat is, mindazokat, akik együtt szeretnének imádkozni az idősekért.

Október 3-án szombaton, a szatmárnémeti székesegyházban reggel fél tizenegytől gyónásra nyílik lehetőség, majd tizenegy órától Ft. Hársfalvi Ottó általános helynök mutatja be a legszentebb áldozatot. A résztvevők teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételek mellett.

Mindazoknak, akiknek nehézséget jelent eljutni a Székesegyházba, a szervezők ingyenes szállítást biztosítanak. Az erre igényt tartó személyeket kérik, hogy október 1-jéig jelentkezzenek a Szatmári Római Katolikus Püspökség 0261-714955-ös telefonszámán munkanapokon, reggel nyolc és délután négy óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: