2019-01-03 06:30:43• hírek • közlemény

Szentmisével indultak az új esztendőbe

Az Istenre való hagyatkozás, a jóra való törekvés, az önvizsgálat gondolatai jelentek meg az év első napja püspöki szentmiséjének bevezetőjében és homíliájában, a szatmárnémeti székesegyházban.

Sokan érezték fontosnak, hogy szentmisével induljanak az új esztendőbe, január 1-jén, Szűz Mária Istenanyaságának ünnepnapján ellátogassanak a székesegyházba, ahol – kötelező ünnepnap lévén vasárnapi rendben tartották a szentmiséket – 11 órától Schönberger Jenő püspök mutatta be a legszentebb áldozatot. A főpásztor a bevonulást követően szólt a hívekhez, kiemelve a polgári év első napjának lehetőségeit, így az újabb, erősebb elköteleződés esélyét Isten mellett, a jóra való törekvés felindítását a lelkekben. Azt kérte híveitől, reménnyel tekintsenek az új esztendőbe és esdjenek Istentől áldást életükre. Szűz Mária ünnep lévén az istenszülő oltalmába ajánlotta híveit.A szentbeszédet Hársfalvi Ottó általános helynök mondta. Az evangélium alapján Jézus nevén, származásán elmélkedett és a jelenlevőknek életükre tekintést, tudatos, mély önvizsgálatot ajánlott. „Mi is keresztények vagyunk és méltók kell, hogy legyünk Krisztus nevéhez, át kell éreznünk, élnünk a mi küldetésünket a világban. Ha szilveszter a számadásnak, a lelkiismeret-vizsgálatnak az estéje, az év első napja legyen a fogadalomé a mi számunkra. Vizsgáljuk meg nevünket, hova tartozunk, kik is vagyunk, és fogadjuk meg, hogy jó keresztények, Krisztus-követők leszünk. Kezdjük ezt az évet tehát az Úr Jézus nevével és a boldogságos Szűz Mária segítségével.”


A szentmisét követően megnyílt a szatmárnémeti püspöki palota és megkezdődött a hagyományos, egész napos szentségimádás, melyen az első órában a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek vezették az imát, majd óráról-órára csoportok váltották egymást.


Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: