2010-09-13 16:42:31• hírek • Szatmár.ro

Szentmisével indult a tanév

Tanévnyitó szentmisén vettek részt hétfőn délelőtt a Székesegyházban a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai és pedagógusai.

Az ünnepi, Veni Sancte szentmisét, amely alkalommal zsúfolásig megtelt a Székesegyház, Ft. Hankovszky Ferenc püspöki helynök celebrálta.

„A vakáció olyan, mint Csipkerózsika elvarázsolt álma. Megkezdődik a vakáció, megáll az élet az iskolában. Ezt az életet pedig ti hozzátok vissza a mai napon. Csodálatos nap az évnyitóé, olyan, mint amikor Csipkerózsikát megtalálja és felkelti a herceg. Az igazi, iskolai élet most indul be. Első sorban tanulás és munka vár mostantól rátok. Nyitottnak kell lennetek, elfogadónak és befogadónak, lelkesedni a szépért, a jóért." - mondta el az évnyitón Ft. Egeli Ferenc, az iskolaközpont spirituálisa, mindenki spiri atyája.

Ádámkó István Csaba, az intézmény igazgatója elmondta, hogy az idei jubileumi tanév, hiszen már a huszadik iskolai év kezdődik meg. Ahogyan az előző két évben is, ezúttal is tematikus évet hirdet az iskolaközpont: a 2010/2011-es tanév a szeretetszolgálat éve, melynek mottójául az iskolaalapító püspök, Reizer Pál idézetét választották: „Krisztus szeretete sürget minket".

„Minden tanévnyitó tele van az újrakezdés reményével. A szülők úgy engedik el a gyerekeiket, mintha a második otthonukba indulnának, a tanárok pedig e szerint fogadják őket. Az iskolában eltöltött év a szellemi gyarapodás ideje. Az összetartozásnak pedig a tanév során a tettekben is meg kell nyilvánulnia" - szólt az ünneplő diáksereghez Varga Attila parlamenti képviselő.

Az ünnepélyes tanévnyitó az iskolaigazgató bemutatta a tanintézmény új osztályfőnökeit, ezt követően pedig a két tizenkettedikes osztály diákjainak segítségével az elsősök, valamint az iskola tanulói átvonultak a tanintézmény épületébe, ahol megtartották az első osztályfőnöki órákat.


Tanévnyitó szentmise
Tanévnyitó szentmise


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: