2014-06-13 16:39:53• hírek • Szatmár.ro

Szentmise és ballagás

A Székesegyházban tartott szentmisét követően elballagtak a nyolcadikosok.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum nyolcadikosai is pénteken vettek búcsút az iskolától. Az oktatási intézmény nyolcadikos osztályában 27 diák fejezte be az általános iskolát, osztályfőnökük Polcz Zita volt. Az ünnepi szentmisét követően Ádámkó István Csaba búcsúzott a diákoktól.

"Meggyőződésem, hogy a szeretet misztériuma gyönyörűvé és Istennek tetszővé formált benneteket iskolánkban, elültette bennetek a csírát a további fejlődéshez. A mai napon köszönetet kell mondanotok szüleiteknek a gondoskodásért és szeretetért. Köszönettel tartoztok az osztályfőnöknőnek, nevelőiteknek, tanáraitoknak. A mai nap számotokra nem a búcsúzás, hanem a hálaadás napja, hiszen a legtöbben iskolánkban folytatjátok középiskolai tanulmányaitokat. Hálát kell adnotok ugyanakkor minden egyes pillanatáért, amit ajándékba kaptatok Istentől.

A mai nap lényegében számvetés is: Próbáld tehát észrevenni, hogy milyen akadályokat emelsz a tűz, a szabadság és a szeretet útjába! Ha megérted őket, maguktól leomlanak. Amikor mindezt megteszed, az lényegében egy mély magadbatekintés, ez tulajdonképpen a valódi IGEN kimondása. Ehhez kívánok nektek sok kegyelmet és sok sikert!" - búcsúzott a nyolcadikosoktól az igazgató.

A nyolcadikosok közül - tanumányi átlaguk szerint első díjat kapott Skapinyák Szilárd 10-es átlaggal. Második díjat kapott 9,92-es átlaggal Márton Róbert, harmadik díjas pedig 9,89-es átlaggal Hutzel Levente lett.

Ballagás a Székesegyházban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: