2009-03-17 18:34:08• hírek • Szatmár.ro

Szent Patrik nap Szatmáron

Írország nemzeti ünnepének számít március 17-e, ugyanis ezen a napon halt meg az írek védőszentje Szent Patrik. Ezt a napot nem csupán Írországban, hanem a világ számos országában megünneplik. Szatmárnémetiben most először Te is átélheted, milyen a hangulata egy igazi ír tradíciónak.

Az ír kocsma jellegéről ismert Back Door Pub március 20-án, pénteken és március 21-én szombaton Szent Patrik napot szervez, ahol Guiness hosztesz lányok és valódi ír kocsmazene vár minden érdeklődőt. Ha szereted a különleges ünneplési szokásokat, vagy szívesen ismersz meg új hagyományokat mindenképpen megéri a Back Door Pubot választanod, hiszen egy nem mindennapi eseménynek lehetsz a részese. A jó zenén, a finom sörökön kívül nyeremények is várnak rád, ugyanis ha Guiness sört vásárolsz, a csinos hoszteszlányoktól cilindert is nyerhetsz.

Szombat este a The Rovers együttes szolgáltatja a legjobb ír kocsmazenéket, amelyek rendszerint szerelemről, ivásról és az élet habzsolásáról szólnak. Olyan nagysikerű slágerek csendülnek fel, mint a Johnny I hardly knew you, Wisky in the jar, Wild rover vagy pedig a Seven drinken night.

Tehát minden adott lesz egy igazi ír kocsma hangulatához, ahol minőségi szórakozásban lehet része minden baráti társaságnak. Ne hagyd ki Te sem ezt a történelmi pillanatot, s légy részese az első Szent Patrik napnak Szatmárnémetiben, keresd a Back Door Pubot a Tudor Vladimirescu és a Vasile Lucaciu utcák sarkán. Asztalfoglalásért hívd a 0751134395-ös telefonszámot.

Szent Patrik története:

Szent Patrik (385-461) eredetileg walesi nemesi család sarja volt. Tizenhat éves korában azonban tengeri kalózok Észak-Írországba hurcolták, ahol hat éven keresztül rabszolga volt. Eközben elsajátította az ír nép nyelvét és szokásait. Kiszabadulása után Galliában tanult, majd I.Celesztin pápától engedélyt kapott, hogy Írországban igehirdető legyen. Szent Patrik hatására rövid idő alatt csaknem az egész sziget kereszténnyé lett. Mivel ő alapította meg a működőképes kelta-ír egyházat, Írország apostolának is nevezik.
Szent Patrik jellegzetes szimbóluma a háromlevelű lóhere, ennek segítségével magyarázta el ugyanis az íreknek a Szentháromságot: a három levél - mint ahogy az Atya, a Fiú és a Szentlélek a keresztény vallásban - egy alakban, a szárban egyesül.

Szent Patrik napja Írországban nemzeti ünnep, de szerte a világon ünneplik írek és nem írek, keresztények és nem keresztények egyaránt. Ilyenkor az emberek ír ételeket esznek, ír italokat isznak és lóherét tűznek ki a ruhájukra, vagy teljesen zöldbe öltöznek.

A Back Door Pub megszervezi az írek hagyományos ünnepét.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: