2012-08-05 09:19:32• hírek • Szatmar.ro

Szent Pál útján járhatnak - várják a jelentkezőket

A görögországi zarándoklat alkalmával Szent Pál missziós útját érintve meglátogatják a hellén föld legfontosabb látnivalóit.

Görögországi zarándoklatra hívja a Szatmári Római Katolikus Püspökség Pasztorális Irodája a híveket október 1. és 9-e között. Az éves zarándoklatok sorában ez lesz a negyedik és egyben utolsó előtti alkalom, hogy útra keljenek, idegenvezetővel és lelki vezetővel ellátogassanak egy zarándokhelyre, megtegyenek egy fizikai és szellemi utazást, időt adva lelki, szellemi megújulásukra, kiragadtatva a hétköznapi környezetből.

A zarándoklat mindig több mint egyszerű utazás, hiszen nem csupán a pihenésre, az élvezetek halmozására összpontosít, hanem igazi élményeket ad, életleckével szolgál. A Szatmári Egyházmegyében idén a Misszió Éve van, ezért is különösen aktuális és érdekes a nagy missziósra, Szent Pálra, és útjainak egyikére figyelni. Görögország őrzi az ősi nyomokat, a kövek, épületek, helyek súgják emlékeiket, egy máig üzenő idő darabjait. Az élő múlt egyik nagy üzenője Szent Pál, aki ma is érvényes, értékes gondolataival, leveleivel mutat Krisztusra és vezet az üdvösség felé. Írásai képet adnak magáról az íróról is, egy szerethető képet, de megismerése teljesebb lehet egy olyan missziós út végigjárásával, melyet ő is megtett.

Erre ad lehetőséget a zarándoklat, mely október elsején indul és a kilenc napja során érinti többek között Filippit, Thessalonikit, az Agórát, a Meteorákat, Thébát, Athént, az ókori stadiont, az Akropoliszt, a Parthenónt, Korinthost, Mükénét, Thermopülét. A zarándoklat egy személy számára 425 Euróba kerül, amennyiben összegyűl a 44 fő. Ha 33 személyes csoport gyűl össze, 480 Eurót kell majd egy főre fizetni. Ez az ár tartalmazza a szállítást légkondicionált autóbusszal, idegenvezetést, lelkivezetést, nyolc éjszakai szállást kétágyas szállodai szobákban, nyolc reggelit, és betegbiztosítást 6 és 59 év közöttieknek. Az ár nem tartalmazza a belépők költségeit ami hozzávetőlegesen 10 EUR egy fő részére a teljes út során. A zarándokútra szeptember 7-ig lehet még jelentkezni a Szatmári Római Katolikus Püspökség 0261-714955-ös vagy a 0745-785916-os telefonszámain, valamint személyesen az 1 Decembrie 1918 utca 2-es szám alatti Püspöki Palotában.

A görögországi útról, valamint a Pasztorális Iroda által szervezett további zarándoklatokról a http://www.szatmariegyhazmegye.ro/url/Zarandoklatok linken olvashatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: