2015-10-07 10:42:54• hírek • Szatmár.ro

Szent Miklós Nagykilenced

A Szent Miklós görög katolikus egyházközség az elmúlt évi sikeres kezdeményezés után, idén is ún. Nagykilenceddel készül védőszentjének, csodatévő Szent Miklós myrai püspök emléknapjának ünnepére.

Ebben az évben a kilenced napjain Ft. Pakot Géza SJ, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa fog szentbeszédeivel a templombúcsúra felkészíteni minden lélekben gazdagodni akarót.

Csütörtökönként, október 8-án, 15-én, 22-én és 29-én, november 5-én, 12-én, 19-én és 26-án, december 3-án, délelőtt 8-kor utrenye, 9-kor Akathisztosz Szent Miklóshoz, 10 órától Szent Liturgia és elmélkedés lesz. A kilencedeken könyörgések is elhangzanak majd, amelyre csoportosan (családok, szomszédok, egy utcában lakók, nőszövetség, Rózsafüzéresek, képviselőtestületi tagok, fiatalok, idősek, gyerekek...) vagy egyénileg is lehet jelentkezni a parókia irodáján.

A nagykilenced egy várakozást kifejező, kéréseket nyomatékosító jámborsági gyakorlat, a szokásosnál intenzívebb imádságban töltött kilencnapos időköz. Ezeken az alkalmakon szentgyónási lehetőség is lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: