2015-11-10 10:50:08• hírek • Szatmar.ro

Szent Márton-ünnepi felvonulás

A Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági szervezet a Johann Ettinger Líceummal és a Kálvária templom német közösségével együtt november 12­-én Szent Márton napi ünnepséget szervez.

A rendezvényen idén körülbelül 1000 gyermek vesz részt a Hám János római­ katolikus óvodából, a 9­-es számú óvodából, de ott lesznek a német líceum kisiskolásai, valamint ezek partner osztályai Krasznabéltekröl, a 2­-es számú általános iskolából és a Kálvária templom román közösségétől.

A gyermekek Szent Márton példáját követve segítenek a rászorulókon, saját készítésű lámpásaikba a gyertyákat a német líceum önkénteseitől vásárolják meg karitativ szándékkal. Az összegyűjtött adományt a Szatmári Egyházmegyei Caritas egy kerekesszék megvásárlására fordítja egy óvoda számára.

A rendezvény 16:45-kor a Kálvária templomban kezdődik, ahol a kicsiket, óvodásokat, előkészitő- és első osztályosokat a német közösség plébánosa fogadja. A Márton napi felvonulás 17:30-kor indul a római­ katolikus székesegyház elől a mezőfényi, csomaközi és csanálosi fúvósok egyesített csapatának felvezetésével.

A gyermekek tanítóikkal és szüleikkel közösen készített lámpásaikkal fognak vonulni. Megkerülve a parkot elérnek a Kálvária templomhoz, ahol a 2-4 osztályos gyermekek részére rendeznek programot. A program szerint a gyermekek Márton napi énekeket énekelnek és három nyelven imádkoznak. A Kálvária templom közösségének plébánosa mesél majd a gyermekeknek Szent Márton jó cselekedeteiröl.

Az áldás után a gyermekek szüleik kíséretében, énekelve kivonulnak a templomból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: