2017-11-09 09:01:50• hírek • Szatmár.ro

Szent Márton napi jótékonykodás

A Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági szervezet a Johann Ettinger Liceummal és a Kálvária templom német közösségével együtt november 14-én Szent Márton napi ünnepséget szervez.

A rendezvényen idén körülbelül 1000 gyermek vesz majd részt. Érkeznek majd a  Hám János római-katolikus óvodából, a 9-es számú óvodából, de a német liceum kisiskolásai is részt vesznek majd az eseményen. Ott lesznek a partnerosztályok Béltekröl, a 2-es számú általános iskolából és a Kálvária templom román közösségéből is.
 

A gyermekek Szent Márton példáját követve segítenek majd a rászorulókon, saját készitésü lámpásaikba a gyertyákat a német Liceum önkénteseitől fogják megvásárolni karitatív szándékkal. Az összegyűjtött adományt a Szatmári Egyházmegyei Caritas az idősek megsegítésére szeretné fordítani.
 

A rendezvény 16:45 órakor a Kálvária templomban kezdődik majd, ahol a kicsiket, az óvodásokat, az előkészitő és első osztályosokat a német és a román közösség plébánosai fogadják. A Márton napi felvonulás 17:30 órakor indul a római-katolikus katedrális elől a fényi fúvósok vezetésével. Szent Mártont jelképezve a menetet egy gyerek vezeti majd lovon. A felvonulók tanítóikkal és szüleikkel közösen készített lámpásaikkal sétálnak majd. Megkerülik a parkot, majd elérnek a Kálvária templomhoz, ahol a 2-4. osztályos gyermekek részére rendeznek programot.

Valamennyi gyerek Márton napi énekeket fog énekelni, utána a résztvevők három nyelven imádkoznak majd.  A Kálvária templom közösségének plébánosai mesélni fognak Szent Márton jócselekedeteiről, az áldás után pedig a gyerekek szüleik kíséretében énekelve kivonulnak a templomból.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: