2012-11-09 17:13:01• hírek • Póti Orsolya

Szent Márton nap Szatmárnémetiben

November 16-án Szent Márton napi ünnepséget szervez a Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet, a Kálvária templom német közössége és a „Johann Ettinger" Líceum Szatmárnémetiben óvodások és kisiskolások részvételével.

A "Hám János" Óvoda német és magyar, a 9-es Számú Óvoda német csoportjai, valamint a "Johann Ettinger" Német Elméleti Líceum előkészítő osztályos tanulói 16.30 órakor találkoznak a Kálvária templomban ahol Román János és Schupler Tibor, a román és a német közösség plébánosai várják majd a kicsiket.

A gyermekek Szent Márton napi énekeket fognak énekelni, a plébánosok pedig Szent Márton jó cselekedeteiről beszélnek nekik és egy multimédia prezentációra is sor kerül. A három nyelvű közös ima és az áldás után a gyermekek csatlakoznak a "Johann Ettinger" Líceum kisiskolásaihoz, akik a régi központban a Római Katolikus Székesegyház előtt gyülekeznek majd.

A Szent Márton napi menet 17.15 órakor indul egy lovassal az élen, aki Szent Mártont jelképezi, valamint a fényi, csomaközi és csanálosi egyesített fúvószenekarokkal. Őket követik a gyermekek saját készítésű lámpásaikkal szüleik és tanítóik kíséretében.

A rendezvényen részt vesznek még a német líceum partnerosztályai Béltekről, Szokondról és a "Lucian Blaga" Általános Iskolából.

"Idén a gyermekek amellett, hogy hallanak Szent Márton történetéről, megpróbálnak az ő példája alapján a rászorulókon segíteni. Mint ahogy Szent Márton fényt vitt a szegény koldus életébe azáltal, hogy köpenye felét neki ajándékozta, hogy ne fázzon, a gyermekek a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet idős- és beteggondozó központjai ápoltjainak szeretnének  segíteni úgy, hogy lámpásaikba a német líceum Caritas-önkénteseiől vásárolják meg a gyertyákat" - nyilatkozta Rist Gabriella, a Gemeinsam Ifjúsági Szervezet vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: