2017-05-05 14:12:28• hírek • Kocsis Zoltán

Szent László történelemverseny – XI. századi hangulatban

Szatmárnémetiben, pontosabban a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban rendezték meg a Szent László történelemverseny regionális szakaszát. Megnyitóján többek között Szilágyi Péter, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára is köszöntötte a versenyzőket.

A magyar kormány ugyanis 2017-et Szent László emlékévének nyilvánította. Ezen belül a történelemverseny szervezését a Karosi Turul Hagyományőrző Egyesület vállalta magára. A verseny első szakaszát a felvidéki Nagyszelmencen tartották, a másodiknak pedig Szatmárnémeti adott otthont.

Szatmárnémetiben 11 csapat kellett volna összemérje tudását, de az élesdiek végül nem jelentek meg. Így kilenc Szatmár megyei csapat mellett a bihari Szalacs négy fős képviselete feszült neki a sokrétű, lexikális tudást és kreativitást egyaránt igénylő feladatoknak.

„A verseny célja nem csak az, hogy felmérjük tudásotokat. Sokkal inkább az, hogy helyes magyarságtudatot és a keresztény értékek tiszteletét szívjátok magatokba és ezt átadjátok társaitoknak is” - köszöntötte a diákokat Gnándt Zoltán főtanfelügyelő-helyettes.

Mindeközben a Karosi Turul Hagyományőrző Egyesület megjelenésében, öltözékében Szent László korát, a XI. századot idézte meg. Kovách Antal, az egyesület alapító-elnöke felhívta a diákok figyelmét: bizony ők jelentik a közösség és a nemzet jövőjét!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: