2020-01-21 15:15:06• hírek • közlemény

Szent József nagykilenced kezdődik

Szatmárnémetiben, Kaplonyban és Nagybányán is kilenc héten keresztül készülnek a hívek a március 19-i Szent József búcsúra.

Szent József, Szűz Mária jegyese ünnepére március 19-én kerül sor, de már kilenc héttel előtte megkezdődik a hívek felkészülése. Szatmárnémetiben, Kaplonyban és Nagybányán is január 22-étől, kilenc szerdán szentmisékkel, azok keretén belül elhangzó elmélkedésekkel hangolódnak az ünnepre. Ennek megfelelően Szatmárnémetiben, a Sugár-úti Szent József templomban szerdánként, reggel kilenc órai kezdési időpontokkal tartja a szentmiséket Simon Attila püspöki titkár.


Kaplonyban, a Szent József templomban szerdánként este hat órától mutatják be a szentmiséket a ferences atyák. Nagybányán szintén szerdánként 16:30-tól román nyelven, 18:00-tól pedig magyar nyelven lesznek a felkészülés szentmiséi a Szent József templomban. A nagykilenced meghívott szónokai ez utóbbi helyen Román János, az Egyházmegyei Caritas szervezet vezérigazgatója, Iosif Șandoru, a Kálvária román közösségének segédlelkésze, Szmutku Róbert nagybányai esperes és Fagea László nyugalmazott címzetes esperes.


Szeretettel várják a híveket a felkészülési szentmisékre.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: