2015-04-28 15:51:16• hírek • Szatmár.ro

Szent József a munkás búcsúk

Pusztadarócon és Halmiban tartanak templombúcsút május 1-jén, Szent József a munkás ünnepén.

Szent József a szentírásban a származásával mutatkozik be (Mt 1, 1-17; Lk 3, 23-38). Jegyese Máriának. Igaz ember, aki nem akarta Máriát rossz hírbe hozni. Engedelmeskedett az angyalnak, gondoskodott családjáról (Mt 1, 18-25), mentette a Heródesi veszély elől (Mt 2, 13-15). Názáretben otthont teremtett számukra (Mt 2, 19-23), majd észrevétlenül eltűnt látókörünkből. Mindezt ismeretlenül, anélkül teszi, hogy a Szentírás egyetlen szavát is megörökítené.

József a szolgálat embere, a cselekedetekkel beszélő gondoskodás példája. Ott van, ahol szükséges a jelenléte, nem magyarázkodik, egyszerűen csak jelen van, teszi a dolgát, azt, amit kell. Szent József a munkások védőszentje, a jegyesek pártfogója. Az ünnepet XII. Piusz pápa 1955-ben vezette be.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében a pusztadaróci és a halmi templomok titulusa Szent József a munkás. Pusztadarócon pénteken délelőtt 11 órától lesz a búcsúmise Ft. Istvánfi Szilárd, a szatmárnémeti Szent Család plébánia segédlelkészének szentbeszédével, aki előtte, három napon keresztül - kedden, szerdán és csütörtökön - triduumot is tart este hét órai kezdési időpontokkal.

Halmiban szintén az ünnep napján, 11 órától lesz a búcsúmise Ft. Tatár Zoltán kisdengelegi i.h. lelkész szentbeszédével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: