2018-08-18 07:38:16• hírek • Közlemény

Szent István ünnepe a Partiumi Magyar Napokon

A Római Katolikus Székesegyházban tartandó ünnepi szentmisével és az azt követő koszorúzással veszi kezdetét idén a 17. Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat.

Államalapító Szent Isván király üzenete ma is érvényes, kultúránk és hagyományaink megőrzése ma is fontos feladatunk - ennek szellemében hajtanak főt a Partiumi Magyar Napok szervezői, Szatmárnémeti és a megye elöljárói, parlamenti képviselői és szenátora, majd elhelyezik az emlékezés koszorúit. Az ünnepi szentmisét most is Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök celebrálja augusztus 20-án, 9.00 órai kezdettel.


17.00 órától a Láncos templom gyülekezeti terme ad otthont Dr. Ablonczy Balázs történelmi előadásának "Erőszak, menekülés, gazdaság: Trianon arcai "címmel a Szatmárnémeti Szent István Kör szervezésében. Az augusztus 20-i ünnepi hangulatról 18.30 perces kezdettel Zágoni Mihály és a nagykárolyi Carmina Renascentia régizene együttes gondoskodik "Szól a tárogató" című koncertjével, melyben Rákóczi és korának zenéje csendül fel a Dinu Lipatti Filharmóniában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: