2012-08-14 17:25:30• hírek • Szatmár.ro

Szent István király ünnepe Szatmárnémetiben

Államalapító királyunk ünnepe a szatmári magyarság számára kiemelkedő fontosságú, külön kötődést jelent, hogy a Szatmári Római Katolikus egyházmegye társvédőszentje. Idén az ünnep egyben a XI. Partiumi Magyar Napok nyitó napja is.

2012 augusztus 20.-án, 9.00 órakor, ünnepi szentmisét celebrál Nm. Ft. Schönberger Jenő, megyéspüspök, majd koszorúzás következik Szent István király szobránál. A szervezők kérik a koszorúzni szándékozókat, hogy a szentmise kezdete előtt iratkozzanak fel a szervezőknél.

A Szent István Kör hagyományos történelmi előadását idén dr. Szakály Sándor történész (Budapest) tartja „A magyar Honvédség a második világháborúban" címmel. Az előadó a világégésbe besodródó kis ország katonai erőfeszítéseit eleveníti fel, különösen a II. Magyar Hadsereg sorsát, amely 60 éve indult az orosz frontra. Az előadásra 17.00 órai kezdettel kerül sor a Református Kollégiumban. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A XI. Partiumi Magyar Napok főszervezője az Identitas Alapitvány és az RMDSZ. Kiemelt támogatók a Szatmárnémeti Városi Tanács és a Szatmár Megyei Tanács. Aranyfokozatú támogató: Autonet, Tarr Beton, No Pardon Pub. Ezüstfokozatú támogatók: Metamob, Rosendahl, Secondtex, Farma Center, Communitas Alapítvány, Solarex Tours, Panatek, Transpink, 2 & 2 Club, SVD Bau, GerBog.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: