2012-11-05 16:34:19• hírek • Szatmár.ro

Szent Imre ünnepe Kökényesden

A Szent Imre herceg tiszteletére felszentelt római katolikus templom búcsúünnepét tartották  november 5-én, hétfőn Kökényesden.

A szeles és esős idő ellenére a templom körül is számos imádkozni vágyó személy hallgatta végig a szentmisét, ugyanis a kökényesdi templom kicsinek bizonyult a búcsúmisére szép számban összegyűlt hívek számára. A helyi közösség mellett többek között Nagybányáról, Szamosdaráról és Láposbányáról is érkeztek zarándokok a fontos eseményre.

A templomban a hívekkel együtt imádkozott ugyanakkor Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke, szenátorjelölt, Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke, parlamenti képviselőjelölt, valamint Kökényesd polgármestere, Simon Levente is.

A szentmisét több paptársával együtt, Veres Attila, felsőbányai plébános celebrálta, aki prédikációjában  Szent István fiára, Imre herceg alakjára hívta fel a figyelmet, aki, bár fiatalon halt meg, mégis teljes életutat járt be, hiszen keresztényi szeretetről, bölcsességről tett tanúbizonyságot:

"Szent Imre életének is fontos területe volt a templom, ugyanis ő is Istent kereste. A búcsú ünnepén mi is Isten közelébe akarunk kerülni. Mindenkinek jól esik a rohanó világban a templomba érkezni, ugyanis itt lelkünk fészekre lel. Öröm nekünk, hogy Isten háza itt van a mi házaink körében."

A plébános a generációk közötti eltérésre, különállásra is felhívta a figyelmet és kiemelte, Szent Imrének sikerült ezt a nemzedékek közötti különbséget áthidalnia: "Mindnyájunk életében eljön majd az idő, amikor vágyunk arra, hogy elbeszélgessünk azokkal, akiket addig másnak, különbözőnek gondoltunk, hogy kifejezzük hálánkat mindazért, amit kaptunk." A prédikációt követően áldozásra került sor, majd az ünnepi szertartás nemzeti énekünk közös eléneklésével, ezt követően pedig a plébánián szervezett agapéval zárult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: