2014-11-04 16:57:42• hírek • Szatmár.ro

Szent Imre búcsú

Kökényesden tartanak búcsút november 5-én, szerdán, Szent Imre napján.

Szent Imre herceg I. István király és Gizella királyné fia volt. Hét éven keresztül Gellért püspök mellett nevelkedett, aki a tudományok mellett a vallásba, valamint a papi élet sajátosságaiba is bevezette, majd I. István mellet az államirányítás tudományát, a hadvezérséget és a diplomáciát sajátította el.

Tisztasági fogadalma a házassága után is önfegyelemre késztette, cselekedeteiből, életviteléből az egyszerűség és a szeretet sugárzott. I. István őt nevezte meg trónörököséül, a győri csatában győztes sereget is ő vezette, majd amikor lehetőség nyílt Bajorország felé terjeszkedni, a csata és vérontás helyett Imre herceg a békekötést javasolta atyjának. A koronától a halál választotta el még fiatalon, a bihari Igfon-erdőben ugyanis egy vadkan felöklelte és Imre életét vesztette.

Szent Imre az egyik legfontosabb magyar szentünk. Emléknapján, november 5-én a kökényesdi templom ünnepli búcsúját. Délelőtt tizenegy órától mutatják be a legszentebb áldozatot Ft. Harsányi László erdődi esperes szentbeszédével. Szeretettel várják a helyi és zarándok híveket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: