2013-04-17 14:51:16• hírek • Póti Orsolya

Szent György-napi házavató a Fonóban

Néhány hétnyi szünet után újraindulnak a Fonó-Ház tevékenységei, ezentúl a Holló (Marasesti) utca 12. szám alatti új székhelyen - tájékoztatták hírportálunkat a Aranykapu Kulturális Egyesület oktatói.

A megnyitó a közelgő Szent György nap jegyében zajlik: felelevenítődnek e jeles nap történelmi, mitológiai és népi hagyományai, egyúttal bemutatkoznak a Fonó-Ház régi és új műhelyei is.

Az eddigi rendszeres tevékenységek - kézműves műhely különböző korosztályok számára, valamint a Házitündér Tanoda - újabbakkal bővülnek a következő hetekben: útjára indul a Futrinka kuckó elnevezésű mozgásos-énekes-játékos foglalkozás óvodások számára, illetve a Playground - Játsszunk angolt! címmel. Utóbbi egy olyan 5-8 éveseknek szóló műhely, amely játékon, mesén keresztül ismerteti meg a gyerekeket az angol nyelvvel.

A Szent György-napi házavatóra ellátogató kicsik és nagyok részt vehetnek többek között népi gyermekjátékokban, kézműves tevékenységekben, kertészkedésben, de elleshetik a házi túró készítésének rejtelmeit is.

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni mindazok segítségét, akik hozzájárultak a megújult Fonó-Ház létrejöttéhez.

Az eseményen való részvétel ingyenes. Az Aranykapu szeretettel vár minden érdeklődőt április 20.-án, szombaton 16 órától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: