2017-05-05 14:02:23• hírek • Szatmár.ro

Szent György Napi Vigasságokat tartanak a Lépésház udvarán

A Borókagyökér Hagyományőrző Egyesület immár ötödik alkalommal szervezi meg a Szent György Napi Vigasságokat. A Lépésházban kézműves foglalkozások, sárkányépítés, vitézi játékok, szédült maraton, mocsárjárás, gólyalábas verseny és sok-sok egyéb meglepetés várja a felnőtteket és gyerekeket.

Szent György napját sok régióban a vitézséggel, az erőpróbákkal hozzák összefüggésbe. Nem is csoda, hiszen Szent György legyőzte a sárkányt, a napján tartott próbatételekkel pedig mindenki legyőzheti kicsit önmagát, túllépve saját határain.

Nos, Szatmárnémetiben a Borókagyökér Egyesület idén is lehetőséget teremt arra, hogy vitézi játékokban vagy szédült maratonban, sulyokvetésben, akár mocsárjárásban vagy ijászatban legyőzze ellenfeleit. De lesznek kézműves foglalkozások és sárkányeregetés is.

A rendezvény szombaton 11 órakor veszi kezdetét a Nagyrét utcai Lépésház udvarán. A rendezvényre felnőtteknek 20 lejbe, gyerekeknek 10 lejbe kerül a belépő. A szervezők ebből biztosítják a díjakat és készítik el a teát, zsíros kenyeret és egy-egy tál finom bográcsos ételt, amit a résztvevőknek szánnak. Érdeklődni és jelentkezni a 0729 677 930-as telefonszámon lehet.

Mint Szejke Judit egyesületi elnöktől megtudtuk, napok órta járják már az esőűző táncot, ám amennyiben mégis esne szombaton, akkor is megtartják a rendezvények többségét: fedél alatt, a Lépésházban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: