2013-11-19 17:21:57• hírek • Szatmár.ro

Szent Erzsébetre emlékeztek

Megemlékezést tartottak, majd Szent Erzsébet példáját követték: étellel segítettek a rászorulókon.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye pasztorális tanácsának diakónia munkacsoportja közös akciót szervezett november 19-én, nagy magyar szentünk, Árpád-házi Szent Erzsébet emléknapján.

Az Egyházmegyei Caritas Szervezet, a Máltai Segélyszolgálat szatmári kirendeltsége, a Kórházpasztorációs Iroda szervezésében működő egyházmegyei önkéntes beteglátogatói kör tagjai és a plébániai szeretetszolgálat csoportok a szatmárnémeti Szent Erzsébet szobornál találkoztak 15 órakor, hogy közösen imádkozzanak, énekeljenek és méltassák Szent Erzsébet szeretetszolgálati tevékenységét.

A rendezvény elején Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök köszöntötte az egybegyűlteket, emlékeztetve, a szeretetszolgálat Krisztustól forrásozik. "Jézus volt az első, aki szeretetből emberré lett értünk, hogy megtanítson bennünket másokért élni, másokért áldozattá lenni. Isten szeretetből teremtette a világot, és ennek a szeretetnek kell, hogy mi a tanúi legyünk. Amit hiszünk, azt meg is osszuk, továbbadjuk azoknak is, akik még nem fedezték fel ezt az isteni kegyelmet. Remélem, hogy Árpád-házi Szent Erzsébet, a tevékeny szeretetszolgálat szentje mindannyiunk számára biztatást ad. Minden ember Isten szeretetének a tükörképe, és mindenki meg kell, hogy találja az életében azt az utat, ami a szeretet útja, mert csak ez visz az örök életbe. Ne feledjük, hogy szeretetet első sorban élni kell, nem pedig beszélni róla, mert ez nem teória, hanem gyakorlat."

Ft. Dr. Hankovszky Ferenc püspöki helynök méltatta Árpád-házi Szent Erzsébet személyét és beszélt arról, hogyan lehet, hogy az emberiség még ma is annyira szereti és tiszteli Őt.

A rendezvény keretében a résztvevők tiszteletük jeléül egy-egy szál rózsát helyeztek el a szent szobránál, majd Erzsébet példáját követve elindultak ételt osztva segíteni a rászorulókon. A megyeközpontban a 14-es lakótelepen, a Neajlov utcai szupermarket előtt, a Soarelui negyedi szociális tömbház előtt és a Ion Ghica utcai két tömbház előtt osztottak zsíros kenyeret és teát a szegényeknek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: