2014-08-11 14:03:23• hírek • Szatmár.ro

Szent Donát ünnepe és községnap Szatmárhegyen

Szatmárhegy ünnepelt a hétvégén: községnapot tartottak a Szatmárnémeti-közeli településen.

Augusztus 10-én, vasárnap ünnepet ültek Szatmárhegyen: először szentmisét tartottak a Donát-kápolnánál, majd községnapot a községközpontban. Donát a szőlőhegyek, a szőlősgazdák védőszentje, nem csoda hát, hogy a szürethez közeledve a segítségét kérik a szatmárhegyiek. Az ilyenkor érkező jégeső ugyanis teljesen tönkreteheti a termést.

A községközpont sportpályáján ezt követően vette kezdetét az össznépi ünnepély. A hivatalos megnyitón részt vett Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, aki biztosította a jelenlevőket: a községben történt eddigi fejlesztések csak előfutárai a komolyabb változásoknak. Szatmárhegy polgármestere, Szűcs Szabolcs a megnyitó keretében díjazott egy párt is, akik ötven éve esküdtek örök hűséget egymásnak.

A folytatásban a helyi fiatalok kaptak lehetőséget arra, hogy megmutassák, mennyire tehetségesek. Volt zumba és karate-bemutató, magyar és német néptánc és egy versenyen az is eldőlt, ki Szatmárhegy legerősebb embere. Elek Imre újságíró Papp Gábor egykori helyi lakos könyvét mutatta be, majd estefelé következtek a koncertek: Sihell Ferry, Henna, az Insect Együttes és Mohácsi Brigitta szórakoztatta a közönséget.

A községnap megnyitóján a helyi lótartók és lótenyésztők is felvonultak

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: