2018-04-24 12:57:21• hírek • Közlemény

Szent Antal sírjától a Szent Péter térig

Vannak helyek, ahová elvágyik az ember és vannak olyan helyek, ahová visszavágyik. Róma és Olaszország szent helyei ezek közé tartoznak: aki járt már ott, újra és újra átélné a hangulatot és az érzést, amit ott megtapasztalt.

A Szatmári Római Katolikus Püspökség pasztorális irodája most lehetőséget ad rá, hogy a hívek nyolc napos zarándoklaton vehessenek részt, és meglátogathassák a "csizma" fontos településeit, kegyhelyeit.


Páduai Szent Antal emléknapján, egy nappal az indulást követően, már Páduában, a bazilikában ünnepelnek a zarándokok, ott vesznek majd részt szentmisén, miután megteszik a "Szent Antal útját". Másnap Firenzében lesznek, a reneszánsz bölcsőjében, ahol a paloták, a Ponte Vecchio érintésével Dante szülőházát is láthatják.



A negyedik napon aztán Róma várja az utazókat, a Santa Maria Maggiore bazilika, a Bilincses Szent Péter templom - ahol Michelangelo Mózesét is láthatják -, majd a Colosseum, a Forum Romanum, és sok más mellett Róma főszékesegyháza is szerepel a tervben. Ez utóbbi helyen szentmisén is részt vesznek. Június 16-án a kihagyhatatlan vatikáni múzeumot tekintik meg és ellátogatnak a Szent Péter-bazilikába, aztán a Pantheon, a Trevi-kút és a Spanyol lépcső érintésével vesznek búcsút az örök várostól. De a hatodik nap is tartogat még élményeket, ekkor jutnak el Siena-i Szent Katalin házába vagy épp a csodák terére, Pisa-ba, másnap pedig Bologna-ba, Szent Domonkos sírjához, illetve a Szent Petroniusz bazilikába. Június 19-én Trieszt – Ljubljana – Budapest útvonalon térnek haza.


Akinek felkeltette a zarándokút az érdeklődését, bővebb információért felkeresheti a www.szatmariegyhazmegye.ro/zarandoklatok oldalt az interneten; ellátogathat személyesen a Szatmári Római Katolikus Püspökségre, a 1 Decembrie 1918 (Széchenyi) utca 2. szám alatt - ahol Mekker Enikő ad felvilágosítást - vagy telefonálhat a 0261-714955-ös illetve a 0744-483444-es számok valamelyikén. Május 14-ig jelezhetik részvételi szándékukat az olaszországi útra. Amúgy május 23-án indul a Püspökség Mariazell-i zarándoklata, amelyre ugyan csak pár szabad hely maradt, de aki napokon belül teszi, még szintén jelentkezhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: