2010-10-15 16:58:18• hírek • Szatmár.ro

Szennyvízvezeték-átadás Erdődön

Pénteken sajtótájékoztató keretében tettek pontot az erdődi csatornahálózat megvalósításának a végére.

A kanalizálást két szakaszban, két különböző pályázat révén sikerült megvalósítani - a második, most lezárult PHARE-projektnek tulajdoníthatóan körülbelül hat kilométernyi vezetékrendszer épült ki a központi településen.

Ezáltal elérték azt hogy Erdőd település utcáinak 90 százaléka rácsatlakozhat a szennyvíz-elvezetési rendszerre. Ami a költségeket illeti, egy család számára mintegy 500 lejes kiadást jelent a csatlakozás. Duma Ovidiu polgármester rámutatott: amiatt is nagyon fontos volna, ha a családi gazdaságok élnének a lehetőséggel, mert számos olyan ház van, amelynek van fürdőszobája és amelyből a szennyvizet közvetlenül az utcára, az árokba vezetik.

A kanalizálási projekt most lezárult részének összértéke 450 000 euró volt. A munkálat során több, váratlan dologra oda kellett figyelni. Például arra, hogy a lentebbi fekvésű területeken megfelelő esést biztosítsanak a csatornalének. Több helyen ezt csak átemelő szivattyúk felszerelésével tudták megoldani. Ezekből összesen hatot szereltek fel.


Sajtótájékoztatón számoltak be az eredményről
Sajtótájékoztatón számoltak be az eredményről


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: