2010-12-03 10:55:21• hírek • Szatmar.ro

Szenessel Csengerben segít a Ferencváros

Az élet szép, amint azt Roberto Benigni csodálatos filmje mondja! Az élet ugyanakkor néha kegyetlen tud lenni, a boldogságot és az örömöt igazságtalanul osztogatja. Ilyen esetben pedig a legnagyobb öröm, ha az ember adni tudni, ezzel szebbé téve a rászorulók életét. Ezt teszi a Ferencváros futsal- és öregfiúk csapata is, amely december 11.-én jótékonysági mérkőzésen lép pályára Csengerben, a város Sportcsarnokában.

Szilágyi Sándor szervezésében, a városi Önkormányzat és a Petőfi Sándor ÁMK támogatásában szervezett „Szamos kölyök" focigála a csengeri Szabó Balázsnak és édesapjának hivatott segíteni. A mindössze 15 esztendős Balázsnak sajnálatos módon nem adatott meg az a kegy, hogy a vele egykorúak gondtalan kamaszéveit élje, mivel 2009 tavaszán csont-daganatos betegséget diagnosztizáltak a szervezetében. A Csengeri FC utánpótláscsapatainak korábbi kiemelkedő tagjának, aki megyei bajnokságot és diákolimpiát nyert az együttessel, műtétekről és kemoterápiáról szólt az elmúlt egy esztendő. És mintha mindez nem lett volna elég, idén tavasszal édesapjánál is hasonló betegséget állapítottak meg.

A december 11.-i rendezvény tehát őket hivatott segíteni! A segítésnek pedig négy módja lehetséges: egyrészt a gálára való belépőjegy megvásárlásával (500 Ft.), másrészt az azt követő bál belépőjének kiváltásával, továbbá a Ferencváros játékosainak ereklyéire való licitálással valamint mindenfajta más adományok felajánlásával.


Jótékonysági gála a Ferencváros részvételével Csengerben
Jótékonysági gála a Ferencváros részvételével Csengerben


A Szamos Kölyök elnevezésű gála tartalmas szórakozást ígér mindenkinek, mivel a szervezők összesen hét mérkőzést hoztak össze, amelyen a teljes csengeri utánpótlás pályára léphet Mátészalka és Fehérgyarmat legjobbjai ellen. A csúcseseményt azonban a Ferencváros futsal-és öregfiúk csapatának a fellépése jelenti. A teremfocisták a 2x20 perces meccs első félidejében a Csenger FC megyei II osztályában szereplő együttesével csap össze, a szünet után pedig a Csengerből elszármazott labdarúgók (Bakó, Bodnár, Póti, Tősér, Tóbiás, Kertész, Barcsay, Csorvási) lesznek az ellenfelek. Az öregfiúk csapata olyan korábbi legendákat sorakoztat fel, mint a szatmárnémeti származású Szenes Sándor, de a Kollár, Rab, Pogány, Wukovics, Bánki, Kincses, Dukon, Bús Iván, Páling, Nagy Zs névsor is magáért beszél.

Az öregfiúk ráadásul nem üres kézzel érkeznek, hanem hoznak magukkal egy korábbi sztárok által aláírt Fradi- mezt valamint egy labdát, amit a zöld-fehér csapat jelenlegi futballistái láttak el aláírásukkal. Erre a két tárgyra a gálát követő bálon lehet majd licitálni, a bevételekkel természetesen szintén a Szabó családot lehet segíteni.

Aki tehát kíváncsi a régi kedvencekre és ezáltal segíteni szeretne Balázs családjának, az ne habozzon, üljön autóba és szerezzen magának és másoknak egy feledhetetlen hangulatú szombat délutánt.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk Szilágyi Sándor szervezőtől a 06-3-680-1172-es telefonszámon vagy a csengercsarnok@gmail.com e-mail címen vagy a www.szabobalazst.on.hu web oldalon szerezhetőek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: