2010-11-05 14:53:07• hírek • Szatmár.ro

Szemvédelem szilvával

Annak ellenére, hogy a szilvaidény már augusztusban megkezdődött, az ősz kezdetével még több szilvafajta közül válogathatunk.

Sokan talán nemiképp elfogultan, de igazi magyar csemegének tekintik. Ízletes, zamatos és vitamindús, a szilva az őszi gyümölcsszezon abszolút favoritja. Annak ellenére, hogy kevés kalóriát tartalmaz (egy szilva mindössze 35 kalóriát), tele van egészséges cukrokkal.

80 százaléka víz, rostban, ásványi anyagokban, A-, B-, C- és E-vitaminban gazdag gyümölcs. Egészségre gyakorolt pozitívumai közül hashajtó-, és emésztést elősegítő hatását mindenképpen ki kell emelnünk.

Kevesen tudják róla, hogy antioxidáns hatású, védelmet nyújt a szív- és érrendszernek , de az idegeket is erősíti. 10 szilva elegendő ahhoz, hogy szervezetünk napi B-vitamin komplex szükségletét fedezze. Fogyasztásával megelőzhetjük az őszi depresszió megjelenését is.

Annak ellenére, hogy táplálkozás szakértők jó néhány látásjavító zöldség fogyasztását ajánlják, nagyobb mértékben, mint jó néhány más gyümölcs, a szilva hozzájárul a szem egészségének védelméhez vagyis az egyik legjobb természetes látásjavító gyümölcsként tartják számon.

Egy fekete pontot azért mégis a számlájára írhatunk, mivel nagyobb mennyiség fogyasztásától elsősorban a vesebetegeknek és az epebántalmakban szenvedőknek ajánlott tartózkodniuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: