2012-05-08 13:42:56• hírek • Szatmár.ro

Szemlélődő programok májusban

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Világiak Irodája májusban újraindítja hétköznapok lelkigyakorlata kísérői képzését, mellyel a szentignáci lelkigyakorlatok iránt érdeklődő, ilyen irányú ismereteiket elmélyíteni kívánó híveket szólítja meg.

A program ez alkalommal kilép a termek csendjéből és az utcára viszi résztvevőit. A városban, séta közben figyelnek majd az őket érő ingerekre, a velük szembejövő arcokra, a hangulatokra, benyomásokra. Mindezeken keresztül keresik majd Istent, imával próbálnak elmerülni szeretetében. Látni, hallani, érezni a céljuk, de kint az emberek között, a város nyüzsgő utcáin.

A tapasztalatok megosztásra kerülnek majd, a program vezetői - Veronika Jodlbauer és Irene Luster-Haggeney - pedig tanácsaikkal is támogatják a szemlélődést. A képzést május 12-én kilenc órától tartják, a Scheffler János Lelkipásztori Központból kiindulva és ide visszatérve.

Isten alkotásai a természetben mind végtelen jóságáról és tökéletességéről árulkodnak. Segítenek minket elmélyülni, a csendben letisztítani gondolatainkat, meghallani saját hangunkat, és ráirányítani figyelmünket Isten életünkben és környezetünkben megnyilvánuló műveire.

A Jézussal megtett út értelmet ad, célra vezet, tartalommal tölti meg életünket. Erre igyekszik rámutatni a május 20-i program, melyet a Világiak Irodája szervez Kálmándon, „Szemlélődés a természetben" címmel. A rendezvény kísérői Irene Luster-Haggeney és Kujbus Márta minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Május során lelki délutánra is várják a híveket. „Mária és Erzsébet találkozása" témában szentírási részt olvasnak el, értelmeznek és beszélnek meg, de hagynak időt az elcsendesedésre és az imára is. Ez utóbbi kapcsán új módszereket ismernek meg, különböző imamódokat, meditációs eszközöket próbálnak ki. A programra május 21-én délután öt órától kerül sor a Scheffler János Lelkipásztori Központ második emeleti termében Irene Luster-Haggeney nővér és Kujbus Márta világiak irodája referens kísérésével.

Mindhárom rendezvény kapcsán érdeklődni, valamint a részvételi szándékot jelezni telefonon, a 0261-715011 és 0757050923 számokon lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: