2019-03-29 07:05:40• hírek • Szatmár.ro

Szemétszedő akció lesz szombaton Vetésen és Óváriban. Szedd, hogy szebbé tedd!

Egyre több szemétszedő akciót szerveznek megyeszerte. A következőre Vetésben és Óváriban kerül sor.

A kezdeményezést Vetés Község Polgármesteri Hivatala indította, mint tavaszi nagytakarítást. Ilyés Gyula polgármester szerkesztőségünknek beszámolt az önkormányzat terveiről, miszerint a hulladékgyűjtő mozgalmat rendszeresíteni szeretnék. Terveik közt szerepel az oktatási intézményekbe járó tanulók oktatása, környezettudatossá nevelése, melyhez már ez a szemétszedő összejövetel is hozzájárul.

 

A polgármester végigjárta az iskolákat és tájékoztatta a gyerekeket és a szüleiket az eseménnyel kapcsolatban. Az sulik munkaközössége és az önkormányzat dolgozói is a kezdeményezés mellé álltak, nagyszerű ötletnek tartják, hiszen több célt is szolgál. Egyrészt kimozdulnak a csodás tavaszi időben, illetve a családok és a gyermekek közösségben töltik a napot, nem utolsó sorban pedig jót tesznek az élő környezetért.

 

A települések és környezetük tisztaságára a lakosság minden egyes tagjának vigyáznia kell. Nem elég egymásra mutogatni, s mondani "Majd te szedd!". 2019. március 30-án, vasárnap reggel 9:00 órától indul a menet a vetési és az óvári iskolák elől. Zsákokat és kesztyűket a szervezők biztosítanak.

 

Szeretettel várják mindazokat, kik szeretnének tenni a környezetükért! "Szedd, hogy szebbé tedd!"

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: